U Podgorici zasijedao izvršni odbor DPS-a

[prilog borbi protiv kolektivne aMNEzije]
izvor: Naša Borba, 01.04.1997.

Nedelju dana posle burne sjednice Glavnog odbora Demokratske partije socijalista politička kriza u državnom vrhu Crne Gore i dalje se zaoštrava. Juče je u Podgorici održana višečasovna sjednica Izvršnog odbora stranke kojoj su pored ostalih članova prisustvovali predsjednik Momir Bulatović i dva potpredsjednika partije Svetozar Marović i Milica Pejanović Đurisić. Premijer Milo Đukanović sjednici Izvrsnog odbora nije prisustvovao budući da je dao ostavku na mjesto potpredsjednika partije.

Kako se nezvanično saznaje, predsjednik Momir Bulatović je sa pomenute sjednice Izvršnog odbora uputio pismo premijeru Djukanovicu u kome zahtijeva da ga premijer izvjesti o realizaciji zaključaka Glavnog odbora Demokratske partije socijalista. Premijeru je u pismu ostavljen rok od tri dana u kome mora izvjestiti Glavni odbor i predsjednika Bulatovića o preduzetim koracima po pitanju tražene rekonstrukcije Vlade.
Tom prilikom su takođe demantovane glasine po kojima ce se u interesu smirivanja krize u vrhu DPS predsjednik Bulatović zadovoljiti samo nedavnim Vladinim usvajanjem ostavke Ratka Kneževića, sefa Trgovinske misije u Vašingtonu. Od premijera Đukanovića se zahtijeva da sprovede zaključke Glavnog odbora od 25. marta i smjeni Slavka Drljevića, potpredsjednika Vlade, Gorana Rakočevića, ministra za kulturu, i Vukašina Maraša načelnika Državne bezbjednosti Crne Gore.
Ukoliko se premijer Djukanovic ogluši o postavljene zahtjeve uslijediće, kako izvor “Naše Borbe” navodi, nova sjednica Glavnog odbora DPS na kojoj će Glavni odbor dati preporuke poslaničkom klubu DPS da zatraži sazivanje sjednice Skupstine Crne Gore na kojoj ce se glasati o povjerenju Đukanovićevoj vladi.

B. Plamenac

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.