Kontinuitet “vrpce”

22. Mart 2011. Bilo je lijepo vrijeme i sunčan dan. Tokom posjete bokeškim opštinama Igor Proxy Lukšić je svečano otvorio kotorsku raskrsnicu koju su neposredno pred dolazak ukrasili sadnicama cvijeća . Dva sata pred svečano otvaranje na novom kružnom toku između Tivta i Kotora mogao se zateći prizor radnika koji užurbano sade cvijeće i usisavaju smeće.

30. Novembar 2010. Bilo je djelomično oblačno. Rekonstrukcija raskrsnice Kotor-Tivat-Radovići-Budva zbog lošeg vremena nije završena u predviđenom roku 21. novembra. U Direkciji za saobraćaj kažu da su na ovoj raskrsnici do sada završeni radovi na stabilizaciji terena, nanešen je jedan sloj asfalta i završena je javna rasvjeta. Postavljeni su ivičnjaci za trotoare u kružnom toku raskrsnice. Preostalo je još da se nanesu dva sloja asfalta, zatim betoniranje trotoara, da se uredi okolni teren, kao i betonirnje kanala za odvodnju vode. Loše vremenske prilike poremetile su dinamiku izvođenja radova, a tehnologija ugradnje betona u trotoarima zahtijeva lijepo vrijeme, pa će za kompletan završetak posla na kvalitetan način na krtoljskoj raskrsnici biti potrebno nekoliko sunčanih dana. Radovi su počeli u septembru 2010.

Advertisements

Comments

  1. Prilikom posjete Herceg Novom, gradonacelnik je obavijestio Premjera da ce se hoteli HTP Boka poceti rusiti za 20 dana i da ce biti sruseni za mjesec dana…Ne rece ni rijeci, kada ce se poceti graditi, a zna se da nece nikad, jer zna se i zasto…Premjer je nastavlja praksu predhodnog, da laze i maze i pomazuje, jer kampanja je pocela, a i popis je uskoro.
    I jos da ne zaboravim, obisao je gradiliste bazena na Skveru, koji kosta 4 miliona eura(za javnost), a svo setaliste smrdi na kanalizaciju, jer su je svu unistili zbog radova na bazenu. Nema to nidje u svijet, nego u gradu mimoza, da i mimoze smrde na govna i zato: Dolje stara vlada i novi Premjer!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.