Sve ih manje ima tu…

…u sjećanjima, dokumentima, svjedočenjima balkanskog masakra 90-ih… U svjetlu vijesti koju možete pročitati pod naslovom “Karneval”, stiže i ova gotovo nadrealna informacija iz BiH. Ko je, kako i za čiji račun u BiH “zaboravio” pojedine crnogorske političke učesnike rata iz 90-ih, a koji su još uvijek neprikosnoveni vladari Crne Gore, nekih 20-ak godina kasnije !?

izvor: pcnen.com

Savez logoraša Bosne i Hercegovine (SLBiH) krajem sedmice će Tužilaštvu BiH predati krivične prijave protiv srbijanskog akademika i “oca nacije” Dobrice Ćosića, bivšeg predsjednika bivše Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) i jednog od tvoraca Memoranduma Srpske akademije nauka, te Zorana Lilića, njegovog nasljednika na spomenutoj funkciji i Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika Crne Gore i premijera SRJ, piše sarajevskoOslobođenje.

“Krivične prijave podnosimo stoga što mislimo da su kao članovi Vrhovnog savjeta odbrane učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu protiv BiH. Među ostalima, pomagali su Vojsci Republike Srpske kršeći embargo na uvoz naoružanja u BiH. Tužilaštvu BiH predat ćemo na postupanje i krivične prijave protiv 37 istražitelja i čuvara logora u Srbiji, Šljivovica – Mitrovo polje”, objasnio je Murat Tahirović, predsjednik SLBiH.

Advertisements

Comments

  1. Kreči se, kreči, fasadex, bijelo pa se ne vidi…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.