Uhapšen Božidar Vučurević zbog zločina u Dubrovniku

izvor: blic.rs

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su danas oko 13 časova na graničnom prelazu Karakaj između Zvornika i Malog Zvornika ratnog gradonačelnika Trebinja i jednog od osnivača SDS Božidara Vučurevića.

Kako saznajemo, Vučurević je uhapšen po međunarodnoj potjernici Hrvatske, a odmah nakon hapšenja prevezen je u Policijsku stanicu u Malom Zvorniku.

Kako je ranije precizirano, Vučurević se prema optužnici u Hrvatskoj tereti za bombardovanje Dubrovnika početkom 90-ih godina, kada je obavljao funkciju čelnog čovjeka u opštini Trebinje.

Bio je dugogodišnji član Glavnog odbora SDS i jedan od osnivača ove stranke.

Advertisements

Comments

 1. Bilo bi dobro da malo procesljaju i Novljane, posebno iz krugova vaterpola, koji su pljackali Konavle i granatirali Dubrovnik.Nijesu valjda stekli imunitet, ako su u upravi Jadrana…

 2. Ovo je slucaj. Cojek se apsi zbog reklamacije. Nije napravio ljepsi i stariji.

 3. Kakve je ovaj čovjek svojevremno budalalaštine izjavljivao i činio – to je neopsivo.
  Dok smo mi vodili rat za mir, on nam je sa boka pomagao da Dubrovnik napravimo starijim i ljepšim.
  Usput je protjerao sve Bošnjake iz Trebinja, iako se ne mali broj njih predhono morao boriti u njegovoj “vojsci”. Jedan dio proćeranih se obreo u Podgorici. Bili su smješteni u džamiji,na podu, jedno preko drugog. Bilo je puno bolesnih, žena, djece. Novina od riječi je tada izvještavala “Nijesu protjerni nego su se sami iselili po direktivi Izetbegovića, kako bi simularali ugroženost.”

 4. Najbolji snimak sa Vučurovićem je kad ga intervjuira smeće od Ratka Dmitrovića . Počinje ovako : ” Gospodine Vučoroviću , kakva je ratna situacija (sic) na dubrovačkom ratištu trenutno ? ”

  Vučurović – ” rat između Trebinja i Dubrovnika je počeo …tad i tad…( onda koluta očima i dira čuperak kose) …situacija je dobra, Trebinjci pomažu Bilećancima, Bilećanci Nikšićanima…”

  Često to gledam u mom arhivu i nakon smijanja uvijek osjetim tugu. Kakvi konji su vodili rat i u naše ime…

 5. E, da, zaboravih… Boža kaže u jednom momentu : ” Ima ZDRAVOG takmičenja u junaštvu (na ratištu) “

 6. Dužan sam i obavezan da dodam nešto što sam zaboravio u predhodnom komentaru. Gest koji se nikako i nikad ne smije zaboraviti, tj. koji ja nikada neću zaboraviti.
  Te izbjeglice iz Trebinja su bile smještene u Podgoričkoj džamiji; spavali su na podu praktično jedni preko drugih. Bilo je puno staraca, bolesnih, žena, djece. Mnogi od njih su bili gladni, slabo obučeni(bez preobuke),svi preplašeni – bolje reći stravljeni. Jedan starac je bio na umoru, drugi čovjek je je imao karcinom – metastazu. U cijeloj Crnoj Gori je bila takva situacija za manjine, da nijesu znali da li će dočekati sjutrašnji dan. U takvoj situaciji, a pod svakojakom presijom i strahom, svega 30-tak gradjana Podgorice islamske vjeroispovjesti se “odvažilo” da pomaže tim ljudima: kupili su ih sa stanice i dje ih nadju po gradu smještajući ih u džamiji ili u svojim kućama, donosili im hranu, prikupljali druge vrste pomoći, čuvali džamiju od “bombaškog napada” jer je bilo i takvih prijetnji. Ostali su zatvarali svoja vrata kada se išlo u akciji prikupljanja pomoći. Redji su davali novčanu pomoć, ali kada bi htjeli da im izdamo prizninacu, govorili bi: “ne treba nam, ne treba nam priznanica, nemojte upisivati moje ime na priznanicu”.
  U takvoj situaciji, medju prvim je, samoincijativno donio kamionet pun hrane, mlijeka i sokova, tadašnji vlasnik lanaca marketa “Mimi”, danas brze hrane – Vuković. Pričalo se za njega da je “prosrpske orijentacije”. U tom vremenu neopisive mržnje prema “neprijateljima”(zvanična propaganda) napraviti takav gest je gest za poštovanja i najdublje divljenje. Gest kakvih je malo bilo na ovim prostorima.

 7. biljana koprivica says:

  Kozak,molim Te da ne vrijedjas konje!

 8. biljana koprivica says:

  Mislim na konje,te plemenite zivotinje!

 9. Darko Pavićević says:

  Tako je govorio Božo Volan, ratni kolega Mila Britve:

  * Onaj ko ne voli srpski narod, ne voli ni Karadžića, njegovu dobrotu i široku dušu.
  * Ovo, braćo, nije građanski rat, nego treći svjetski rat protiv svih nas.
  * Mi smo ušli u jedan rat koji nijesmo ni počeli. Počela ga je tadašnja JNA na ovim prostorima i ne pitajući nas. Desilo se da je država počela rat, a ostavila ga jednoj opštini da ga završi. Svi narodi imaju svoje nacionalne programe, osim Srbi. Mi smo to radili nasumice, od danas do sjutra.
  * Ako se krenulo u rat sa Hrvatskom onda se ide do kraja. Ili se odredi granica na kojoj se brani Crna Gora ili srpska Hercegovina, tu se utvrdi i nema nikakvih optužbi da se izvršila nekakva agresija.
  * Neće više u Hercegovini biti gladi, a Sarajevo da se gradi.
  * Rušenje bogomolja je divljačko, ali radilo se po principu ‘rušiš ti meni – rušim ja tebi’. Ja nisam dao da neko kuršumom obije malter sa katoličke crkve sve dok u Dubrovniku ne fali ništa pravoslavnoj. Ne bih zaustavljao nikoga da je bilo drugačije. Bilo vam pravo ili ne, ne kajem se. I danas, kad bih se rodio, neke bih stvari isto napravio, odnosno većinu njih.
  * Kad čovjek pakuje kofere za onaj svijet i svodi neke račune, hoće da zna gdje je imao pravo, a gdje ne. Meni je sedamdeset, pola puta je, vjerujem, prošlo, pa valja znati šta sa sobom ponijeti. Bio je rat koji je imao obilježja građanskog, vjerskog, nacionalnog, i valjalo ga je voditi. Zadesila nas je ta nevolja. Država propada, a ti vodiš rat.

 10. Milovan Vukov Jankovic says:

  Mnogi Trebinci su stogli u Avnstrup u DANSKU, upoznao sam veliki broj tih prognanih muchenika, koje su vozali preko Nikshica, Podgorice i Turske sa dhjecom babama i dhjedovima, dhje ce dusha tim i takvim sugradjanima naci mira, to samo Bog zna.

  Kad je Shefko trazio sliku sa vjenchanja, jedan TAJKUN koji je nasilno uselio u kucu, kaze uzmi sliku, ali ostavi RAM.
  Na stotine hiljada tuznih pricha i ponizavanja, dojucharashnjih kumova i komshija, sve na kraju dvadestog lijeka, mi VUCHUROVICI smo bolesni, nama nema LIJEKA.

 11. MontiracOnLine says:

  Nijedan zlocin ne bi trebao da ostane nekaznjen-naravno ako je takvo nesto moguce.Imam medjutim utisak da mnogi “demokratski”orjentisani komentatori ne samo na ovom vec i na mnogim drugim forumima smatraju da je svo zlo na ovim prostorima (a izgleda i sire) poteklo iskljucivo i jedino od Srba i Crnogoraca.
  Haske i sve druge sudnice su izgleda jedino rezervisane za Srbe i crnogorce-ostalo je sarada.
  Vucurevic je 15 godina nesmetano zivio u Trebinju pred nosem Ajfora,Sfora.Pa zasto ga ne uhapsise?A ne nije to to sve dok Srbin Srbinu kicmu ne slomi e to je tek prava stvar i dobitna kombinacija.Isto je i sa Crnogorcima.
  Kako smo samo spremni sebe da osudimo,a svi drugi su jagnjad i neduzna djeca-tragikomicno.Hajde da nadjemo nekoga od pripadnika drugih naroda i nacija sa ovih prostora da je optuzio pripadnika svojeg naroda pa sve i ako zna da je kriv.A ne to nema ,ne postoji.
  Ne daj boze da se tek drzne osuditi NATO za brojne civilne zrtve u toku bombardovanja.
  Mi moramo i duzni smo ako mislimo u Evropu ha ha ha ha.
  Izgleda da “nema brzeg i sigurnijeg puta u Evropu nego da se nikada ne nazoves Srbinom ,da ti se slucajno ne omakne da Srbina za nesto pohvalis,da nikada ni u kakvu crkvu pravoslavnu ne udjes,a nekmoli da svijecu palis i visnjem se bogu molis,da nikad ne propustis dobru priliku da se trzisno ponasas,nego da sto prije prodas sestru u bijelo roblje Arapima,brata ljutim Haganlijama,a oca i majku zive u grob da sahranis,pa kad sve sto imas prodas,eto te srecnog i veselog u Evropi,u razvijenom svijetu i prosperitetu,u napredku i boljitku,u sarenom i modernom”.
  Bljljljaaak!Pi u p…..m…….!

 12. Montirac,

  imaš toliko mjesta na webu đe se osuđuju zločini druge strane da jednostavno ne vidim potrebu za ovim tvojim apelom koji bi se ticao ovog bloga. Prvo balvan u svom oku, pa onda trun u tuđem – potreba je u ponašanju svakog poštenog čovjeka. Pritom, ne vidim da je neko aminovao zločine spram Srba i Crnogoraca, a tvoj pokušaj traženja ravnopravnosti smatram najgorim vidom relativizacije.

  Božidar Vučurović je ljudsko smeće koje je u ime bratske ljubavi Hercegovaca i Crnogoraca žario i palio Dubrovnik i zaleđe, i da ga ne traže Hrvati ja bih sigurno uradio sve što mogu kada bih imao nadležnosti da ga osudim , i sudski, i pred javnošću, za one tone bestijalnih gluparija i zločinjenja koje čak nije skrivao od svijeta zbog sopstvene bahatosti.

  Neka mu je srekni lijepi put i istrunuo tamo đe ide…

 13. biljana koprivica says:

  Montirac,
  kad ces shvatiti da ti je vise stete nanio Vucurovic i njemu slicni(u novonastalom,kolonijalnom polozaju srpstva svakolikog)nego svi Hrvati sto ih je Bog dao.A Dubrovcani,pogotovu.To nisu bili ni Turci ni Svabe nego njegove komsije.KOMSIJE,covjece!

 14. Gledam danas u novinama , protesti u Hercegovini sa parolama – PRAVDA ZA BOZIDARA !! Pa ako bude pravde taj ga je najeba’ .

 15. Dobices cir !!! Vidim te da si nesto pozutio !!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.