Svako jutro parangale dižu vizitaju i vršu i mrižu…

izvor: upravapolicije.com

Barska policija je, danas u jutarnjim časovima, nakon višemjesečnih operativnih i drugih policijskih aktivnosti, u sadejstvu sa Odsjekom za borbu protiv droga i krijumčarenja i Posebnom jedinicom policije, realizovala akciju „Parangal”.

Na osnovu činjenica utvrdjenih tokom policijskih aktivnosti i kriminalističke obrade u saradnji sa Specijalnim državnim tužiocem, tom tužiocu je podnesena krivična prijava protiv 13 lica iz Bara i dva iz Podgorice:

– Protiv A.B, N.M, B.N, S.K, S.R, J.J. i A.M podnijeta je prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga,
– Protiv M.G, S.Z, Đ.H, M.M, V.B, N.G, B.D. i E.Đ, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i
– Protiv R.B. i A.M, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policijske mjere i radnje ukazuju da je ova kriminalna organizacija vršila krivične delikte u produženom vremenskom periodu  radi ostvarivanja profita prodajom droge,  uz upotrebu nasilja i zastrašivanja.

U toku pripreme i vršenja krivičnih djela, ispoljen je visok stepen organizovanosti, profesionalnosti i drskosti članova ove grupe, konspirativnost, posebno u načinu vršenja krivičnog djela, prikrivanje izvršilaca – indentiteta, promjena imena, korišćenje lažnih imena i nadimaka,  prikrivanje predmeta koji potiču iz krivičnih djela, uništenje tragova i slično.

U toku višemjesečnih policijskih aktivnosti i kroz današnju realizaciju, od osumnjičenih je oduzeta veća količina heroina, dva komada vatrenog oružja, jedan kilogram eksploziva, više mobilnih telefona i sim kartica i oko 11.000 eura za koje se sumnja da potiču iz vršenja ovih krivičnih djela.

Osumnjičeni B.N. i S.K. iz Podgorice, su u bjekstvu i policija za njima intenzivno traga.

Ostali osumnjičeni su predati na nadležnost Specijalnom državnom tužiocu za suzbijanje organizovanog kriminala.

Comments

  1. Milovan Vukov Jankovic says:

    PARANGALI nijesu za sitnu RIBU, ali ni za KRUPNU.

  2. Naslov je nenadjebiv, ali bas.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.