Godišnjica ubistva Duška Jovanovića

izvor: vijesti.me

Mirnom protestnom šetnjom od zgrade Skupštine Crne Gore do redakcije lista Dan, danas je u Podgorici obilježena sedma godišnjica od ubistva direktora i glavnog i odgovornog urednika tog lista, Duška Jovanovića.

Protestnu šetnju, koju su organizovali nevladina organizacija Libertas i Fejsbuk grupa Uličnim protestima protiv mafije, predvodili su novinari i zaposleni u Danu.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Dana Mladen Milutinović ocijenio je da vlast u Crnoj Gori, očigledno ne preduzima ništa da se do kraja rasvijetli ubistvo Jovanovića, i da se privedu pravdi oni koji su ga ubili, a naročiti oni koji su naredili ubistvo.

Milutinović je kazao je da je proteklih sedam godina vođeno farsično suđenje, od oslobađajuće presude do maksimalne kazne.

“Pa kasnije nekog srednjeg rješenja, koje je prijetilo da se uruši određenim vrstama amnestija koje su mogle dovesti do toga da jedini osuđeni za neku godinu izađe na slobodu”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, Dan i drugi slobodni mediji su, u posljednjih pola godine, objavili seriju tekstova o mogućim učesnicima u tom zločinu.

“Pravosudni organi kao da ne žele ništa da preduzmu da se sudski proces, koji je bio vrlo farsičan, ponovo vrati na početak, i da se pred lice pravde izvedu svi koji su učestvovali u ovom monstruoznom zločinu”, kazao je Milutinović.

On je dodao da je današnja šetnja, na dostojanstven i civilizovan način, pokazala da se u Crnoj Gori širi svijest da ubistvo Jovaovića mora biti rasvijetljeno.

“Ohrabruje činjenica što sam primijetio veliki broj predstavnika partija, nevladinih organizacija i medija, koji su došli da nam pomognu u ovom zajedničkom naporu”, zaključio je Milutinović.

Šetnji su se pridružili izvršni direktori lista Vijesti i nedjeljnika Monitor, Željko Ivanović i Milka Tadić-Mijović, predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, kao i poslanici te stranke i Nove srpske demokratije.

Predsjednik NVO Libertas Robert Velašević zahvalio je svima koji su došli da obilježe sedmu godišnjicu monstruoznog ubistva.

“Vjerujem da je zločinačko ubistvo Duška Jovanovića izvedeno u režiji crnogorske mafije. Želim da naglasim da puta Crne Gore u Evropsku uniju (EU), bez rasvjetljavanja ovog ubistva i objelodanjivanja imena nalogodavaca, neće biti”, poručio je on.

Prema njegovim riječima, tek onog momenta kada crnogorska vlast saopšti imena nalogodavaca Jovanovićevog ubistva, stvoriće se prostor za ispunjavanje svih sedam uslova Evropske komisije za dalji napredak Crne Gore na putu ka EU.

Učesnici protesta okončali su šetnju paljenjem svijeća na mjestu ubistva i odavanjem pošte Jovanoviću.

Advertisements

Comments

 1. A dje je podrška kolega?

 2. Lado Tajović says:

  Srđan Milić je opet održao lekciju Medojeviću pokazavši mu da mu se svaki napad na njega vraća kao bumerang. No, Medo nikako da odustane od svog imidža naivnog entuzijaste, dok stari lisac ‘nikad neće igrati za raju i zanemarivati taktiku’ kao on.

 3. Žao mi je što nijesam bio u mogućnosti da učestvujem u protestnoj šetnji povodom sramnog ubistva direktora i gl.i odg. urednika “Dan”-a Duška Jovanovića, iako sam bio oštar protivnik njegove uredjivačke politike.

 4. Plannco Wallach says:

  nije mi se nikad svidjalo shta pishe DAN. osim jednom. uostalom, shto bi oni pisali da se svidi jednom nepostojecem…pardon, jedva postojecem, internetskom liku? iza njih su stajali mocne sluzbe koje kreiraju javno mishljenje i raspolozenje. svi listovi imaju svoju uredjivacku politiku i ciljnu grupu. zato bih rado apstinirao od chitanja CG novina i pridruzio se Danu shutnje.

 5. Plannco Wallach says:

  kazu novinarski profesionalci: nije novost kad Bush Mali odlikuje Drazu, nego je novost kad Draza odlikuje Busha Malog.
  koja je novost shto jedan salonski chetnik zali drugog salonskog chetnika?
  novost bi bila kad bi Milic prisustvovao Danu deportacije i Danu Bukovice i Danu… i javno se posrao na Cosica, Tadica, Ekmechica… i josh…i josh… ideologe svih zlochina.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.