Uhapšeni supruga i brat Safeta Kalića

izvor: mnnews.net

Crnogorska policija uhapsila je večeras Mersudina Kalića (54) i Aminu Kalić (29) zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Osumnjičeni su uhapšeni oko 19.00 sati, a u toku je pretres njihovih kuća i vikendica u Rožajama i okolini.

Kalićevi su uhapšeni po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal Đurđine Nine Ivanović.

Za isto krivično djelo osumnjičen je i Safet Kalić (41), koji je u bjekstvu, a poznat je kao nekadašnji saradnik “zemunskog klana” u trgovini narkoticima.

Mersudin je Safetov rođeni brat, a Amina je Safetova supruga.

Uhapšeni Mersudin Kalić, brat odbjeglog Safeta Kalića kojeg tužilaštvo sumnjiči za pranje novca, politički je aktivna osoba, privržena politici DPS-a.

Fotografija iz maja 2010. godine prikazuje Mersudina Kalića koji čeka izborne rezultate lokalnih izbora u izbornom štabu Demokratske partije socijalista.

podsjećanje, 31.08.2011.

Kontroverzni biznismen iz Rožaja Safet-Sajo Kalić (40), za koga se vjeruje da je povezan sa zemunskim kriminalnim klanom, uhapšen je sinoć po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal Stojanke Radović. Kalić je sinoć oko 19.00 dobio poziv da se u roku od 24 časa javi na informativni razgovor u rožajskoj ispostavi policije, gdje se obreo u pratnji rođaka poslije samo 15 minuta. Uz obrazloženje da su istražne radnje u toku, u policiji nisu željeli da govore o pojedinostima i razlozima hapšenja, navodeći samo da Kalića terete za imovinske delikte. Ime Safeta Saja Kalića u javnosti je postalo poznato tokom akcije “Sablja”, kada ga je srpska policija označila kao jednog od glavnih narko-bosova na Balkanu. Navodno, Kalić je godinama “zemunski klan” snabdijevao stotinama kilograma narkotika. Te optužbe nikada nisu procesuirane ni dokazane, a u crnogorskim policijskim dosijeima i dokumentima Agencije za nacionalnu bezbjednost, on se pominje kao bezbjednosno-interesantna osoba i pripadnik rožajskog klana, koji svoje aktivnosti uglavnom ostvaruje u inostranstvu.

Advertisements

Comments

 1. baš su ulećeli kad nije bio doma, banja!

 2. Prvo je Ranka Čarapić zadnjih nedjelju dana konstantno pričala i žmirkala sa TV-a kako se sprema hapšenje velike ribe.
  Onda je prije neki dan malo i prošetala do Rožaja, tamo vjerovatno ispipala situaciju, ponekog upozorila i mahala mu sa sve uplakanom maramicom.
  A onda je murija došla i uhapsila ženu i braca. I to pod optužbom za pranje para!! ALO?? Đe je optužba za heroin, ne mogu se prati pare stvorene ni iz čega…
  Prdnjava…

 3. Uhapšeni Mersudin Kalić, brat odbjeglog Safeta Kalića kojeg tužilaštvo sumnjiči za pranje novca, politički je aktivna osoba, privržena politici vladajuće partije.

  Fotografija iz maja 2010. godine prikazuje Mersudina Kalića koji čeka izborne rezultate lokalnih izbora u izbornom štabu Demokratske partije socijalista.

 4. 7 miliona eura? Samo?
  Beg Rozajski ima samo u kamionima vele preko sto meleona eurova…SRAM ih bilo i “pokusaja” hapsenja… Vrh policije pohapsit!, pa krenuti redom….
  Gospodjo Europo stid te bilo..sto nas ucjenjujes:)

 5. “Drzava” je privremeno oduzela 29000 akcija Mat company u pobjedi. Interesantno je da je u top 10 jos 8 pljevljaka koji su te akcije kupovali u istom paketu. To je oko 200.000 akcia. Odnosno privremeno se oduzzima samo ono sto nisu uspjeli da prebace na fizicka lica. Ko ovdje koga zajebava?
  Ako ne vjerujete evo pogledajte sa
  http://www.cda.co.me/content/pdf/Top10.pdf

  1 DRŽAVA – Podgorica 3,142,950 85.9894%
  2 MAT SHOP VUKA KNEŽEVIĆA BB PLJEVLJA 29,424 0.8050%
  3 ĐONDOVIĆ DOBRILO PLJEVLJA 28,420 0.7776%
  4 MRDAK MIRO UL.V.KNEŽEVIĆA BR.51 PLJEVLJA 22,715 0.6215%
  5 ŠLJUKIĆ SREĆKO UL.BOBOVSKA BR.12 PLJEVLJA 22,185 0.6070%
  6. DRAGAŠ MIROSLAV UL.VUKA KARADŽIĆA 18,515
  BR.1/5
  PLJEVLJA 0.5066%
  7 ĐURĐEVIĆ SAFET DUŠANA OBRADOVIĆA 2 PLJEVLJA 18,165 0.4970%
  8 VRANEŠ LJUBIŠA UL.DRVARSKA BR.4 PLJEVLJA 17,615 0.4819%
  9 VUJANOVIĆ MIOMIR UL.SAVE KOVAČEVIĆA BB Pljevlja 17,585 0.4811%
  10 BOROVIĆ DEJAN UL. S. KOVAČEVIĆA BB. PLJEVLJA 15,815 0.4327%

 6. Tako vam je to kada zivimo u pretpolitickom drustvu! “Ekonomiju” kroji polusvijet poput Kalica, Sarica i sl., a ,,pravdu” dijele rastresene i prodane domacice (po mentalnom sklopu) Carapic, Medenica itd. I sve se to desava godinama u sociokulturnom ambijentu koji su osmislili dzilkosi iz redova DPSDP, SNP i ostalih tranzicionih privjezaka.
  Otrovna kombinacija gluposti i bezobrazluka!
  A svjetina glasa li glasa……..performans od uzasa!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.