Johan Bretšnajder: Keković i Masoničić u “pobjedničkom timu”

Podgorica – Fudbalski klub iz Crne Gore “Government United” (GUTD) je konačno uspio da se dogovori sa jednim od najatraktivnijih igrača na slobodnom tržištu – Srđom Kekovićem. Pregovori, koji su obilovali nesuglasicama i prijetnjom bojkota lige u saradnji sa juniorskim klubovima, su okončani nakon dugog perioda, na zadovoljstvo obije strane.

Kako javlja naš dopisnik iz Podgorice – Johan Bretšnajder, Keković je upravo stavio svoj potpis na ugovor i na njegovom licu vlada neskriveno zadovoljstvo, što je i potvrdio u izjavi za naš portal:

– Kao što sami znate, pregovori su bili prilično naporni, kako za nas koji smo učestvovali u tom preogovoru, tako i za vas novinare koji ste pratili cijelu priču i svakodnevno informisali javnost. Još sam malo uzbuđen, a jedino što mogu sa sigurnošću da kažem je da mi je zadovoljstvo što ću postati dio “pobjedničkog tima”, i siguran sam da je ovaj transfer dobar za cijelu ligu I fudbal uopšte.

Keković nije želio da otkrije detalje ugovora, ali se po podgoričkim kuloarima mogu čuti priče da je GUTD jutros izašao sa novom ponudom koju Keković nije mogao odbiti. Naime, on će, osim novca, dobiti jednosoban stan u prvoj fazi Starog Aerodroma, besplatno će biti preregistrovano njegovo privatno vozilo na PG-CG tablice, a cijela njegova rodbina će dobiti posao na neodređeno u državnoj upravi.

U sjenci ovog transfera ostao je potpis još jednog atraktivnog slobodnog igrača – Zorana Masoničića. Za ljubitelje crnogorskog fudbala, bilo je samo pitanje vremena kada će Masoničić potpisati za GUTD, još od “male nezgode” na prošlogodišnjem derbiju 18.kola između klubova F.K. “Radnički” i F.K. “Radnički CG”, kada mu je tokom utakmice spala kapitenska traka na čijoj pozadini je pisalo “Da živimo bolje”.

Dovođenjem ovih igrača, dolazi do žestoke konkurencije u veznom redu popularnog “pobjedničkog tima” i pitanje je da li će svi biti zadovoljni svojom minutažom u narednom prvenstvu. Najugroženiji novim pojačanjima su Miško Vuković i Rajko Kovačević, koji će posebno morati da se pokažu u pripremnim utakmicama pred strategom Lukšićem i vlasnikom kluba Djukanovićem.

S druge strane, armija vjernih Kekovićevih navijača je bila vidno razočarana, tako da su se na mahove mogli čuti i zvižduci koje su upućivali svom ljubimcu. Keković je imao odgovor i na to:

– Potpuno mi je jasno da se nekim navijačima ne sviđa moja odluka, ali to je fudbal, to je život, juče si tamo, danas si ovdje. Nadam se da će shvatiti da je meni fudbal na prvom mjestu i da mi navijači daju veliki podstrek, a takođe sam siguran da bez njihove podrške ne bi uspio sve ovo – zaključio je Keković i ušao u svoja kola, sa kog su već bile skinute njegove dosadašnje tablice.

Sudeći prema izjavama pojedinih navijača, sve će se i završiti na zvižducima, jer većina njih počinje da prihvata ovakvu odluku. Sa sigurnošću se može reći da neće doći do bojkota utakmica GUTD-a.

Keković i Masoničić su potpisali ugovor na 4 godine, sa mogućnošču produžetka.

Dopisnik iz Podgorice – Johan Bretšnajder

Comments

 1. Trebalo bi da osmislit neku dodjelu nagrade za transfer godine.

 2. Djakomo Galanda says:

  Nagrada “Sveti Petar Golubovic i Ilija Kaludjerovic gromovnik” – osnovana 1901 godine, ove godine ide u ruke Kekovica Sindikalca.

 3. Hvala za tekst uz pjesmu:

 4. Ma dajte ljudi,pa za 4 godine sindikati uopste nece postojati. Kako stvari stoje nakon zavrsetka integracija (jer na dobrom smo putu) jedino ce jos Vlada ostati da radi.
  Ovo nema nidje na kugli zemaljskoj.

 5. Odlicno opisano i napisano!
  Zbog ovakvih tekstova mi se cini da se ima rasta nadati se da crnogorsko drustvo nije sasvim mocvara cija je povrsina iznad, a dno ispod nivoa “gradjanskog” mora, u tkzv. kriptoDepresiji, cast nasem prelijepom skadarskom jezeru i njegovoj depresiji.

 6. E ovo je pravi dopisnik (sa terena). Svaka cast.

 7. Radi ovakvih tekstova sam samo na ovom mjestu i pomalo na Njuz NEt!!!! Ja ne zanm sto je to Analitika,!$INS ,,,,itd,itd

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.