Adrijana Gvozdenović: Interior land(e)scape

Adrijana Gvozdenović je rođena 1986. godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek grafika. Od 2008. izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama i učestvovala u projektu studentske razmjene “Orientations”, u saradnji FLU Cetinje i Visoke škole u Metz kao i u projektu razmjene studenata sa Academy of Fine Arts, Vienna- “Inspiration is a gift” ( WUS Austria).

Umjetnica je u katalogu, između ostalog, zapisala: „Pejzaž, istrošen motiv koji se vezuje za umjetnost koja je prošla, u mojoj umjetnosti je odabran da vrati gledanje na život. Nekada vrlo konkretan, a vrlo često predlog za dalju razradu, pročišćen kroz pogled haiku poezije. Toliko lično da postaje svačije“.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Comments

  1. Odlicno! Podrska za Javniservis.me da promovise ovakve teme i ljude i bravo za Adrijanu. Nadam se da ce slicnih tema biti jos mnogo vise, mogla bi se jednom mjesecno objaviti slicna prica.

    Crna Gora bi mogla biti zemlja slikara, samo kad bi bilo ljudi s vizijom… Iako smo kao drustvo sjebani u skoro svim aspektima, ja sam ubijedjen da smo u likovnoj umjetnosti (ostali) jako dobri, mnogo bolji nego neke razvijene drzave.

    Sve ovo vjerovatno ima veze sa post-modernom, ali se tu slabo snalazim. Tamo gdje je ‘standard pokvario ljude’, razmazena djeca ne izvlace ideje iz sebe nego ih kupe na televiziji i Internetu. Ubijedili su ih da je sve vec izmisljeno i uradjeno, i da je samo reciklaza ostala. Bullshit. Sjebana ili siromasna drustva zato redovno generisu bolju umjetnost. Nije za utjehu nasim umjetnicima, ali sve moze biti sansa.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.