Više od hiljadu riječi

Insanska služba EPCG-a

In(ka)sanska služba EPCG-a, Berane

Comments

 1. EPCG u Beranama.Kada sam placao elektriku,nijesam mogao da odolim:)

 2. Tuga

 3. dobro nije inkafanska sluzba

 4. Taj detalj iz Berana je slika pismenosti čitavog ovog crnogorskog društva. Pogledajte titlovane prevode filmova na bilo kojoj TV i vidjećete katastrofalnu nepismenost i „prevodlilaca“! Istu „pismenost“ možete vidjeti i u novinama…
  Dok mi Režim nije uzeo mikrofon, u Radiju Crne Gore, komunicirajući redovno sa slušaocima i njihovim telefonskim porukama (sms), uvjerio sam se da oko 90% njih (najmanje) piše ekavski i ne zna pravopis (crnogorski jezik?).
  Za ogromnu većinu je nepremostiv problem slovo „j“ (nezavisno od ijekavštine), odnosno gdje se piše i izgovara a gdje ne: imenica radio u padežima, zapovjedni način u drugom licu jednine nekih glagola („ubi!“ umjesto „ubij!“…)…
  Takođe se može i u novinama redovno pročitati „ljekovi“ kao množina od imenice „lijek“ ili „Njemci“ kao množina od imenice „Nijemac“ (valjda zbog toga što je pravilno napisati i reći „Njemački“ ili „Njemica“?)!
  Sjetićete se da je čak i Cetinje dugo bilo po novinama i aktima „prestonica“ umjesto „prijestonica“…

  Dragan Janjić
  Predstavnik Novog Sindikata RTCG za odnose sa javnošću

 5. Đe si i šta studira’, Janjiću?

  Fantom
  Predstavnik Javnog servisa za odnose sa tajnošću

 6. Pošto se gos'n Janjić ne javlja, reći ću mu nešto na osnovu gimnazijskog znanja …… dakle, država Deutchland se na engleskom jeziku piše Germany, a na srpskom jeziku ekavskog izgovora – Nemačka …… na srpskom jeziku ijekavskog izgovora i crnogorskom – Njemačka, a ne Nijemačka ….. iz navedenog proizilazi da se stanovnik Njemačke zove Njemac, a ne Nijemac …… množina od Njemac glasi Njemci ……. drugo, njemački i njemačko se piše malim slovom, sem na početku rečenice ….. treće, u ulici Slobode br. 64/1 u Podgorici, nalazi se Ljekarska komora Crne Gore i ne zove se Lijekarska komora Crne Gore …..

 7. No coment…

 8. “FANTOME”, kad porasteš kašće ti se samo…
  Do tada reći ću ti samo ovo: ti ne smiješ ni da sanjaš da javno, punim imenom i prezimenom napišeš, kažeš, optužiš, dokažeš i snosiš posljedice za ono što sam ja i moje kolege iz Novog Sindikata RTCG napisali, potpisali, optužili, otkrili i uprli prstom u korupciju, kriminal i diktaturu u TAJNOM MEDIJSKOM SERVISU CRNE GORE (RTCG), VLADI CRNE GORE, PRAVOSUĐU I TO SVE SA KONKRETNIM IMENIMA, POČEV OD MILA ĐUKANOVIĆA I VESNE MEDENICE DO POSLJEDNJIH NJIHOVIH SLUGU I SVE TO PODNIJELI I MEĐUNARODNIM NADLEŽNIM ORGANIZACIJAMA O ČEMU IMAMO BROJNE POTVRDE LIČNOSTI KAO ŠTO SU EVROPSKI KOMESAR ZA LJUDSKA PRAVA, THOMAS HAMMAMBERG I INI…
  To što su SVI MEDIJI U CRNOJ GORI I SVE TAKOZVANE OPOZICIONE STRANKE, NVO I DRUGI O TOME MORALI DA ĆUTE I NE OBJAVLJUJU PO NAREĐENJNU VLASTI – DRUGA JE STVAR!
  Dragan Janjić
  Predstavni Novog Sindikata TCG za odnose sa javnošću (sic.)

  • Ne bih da se mijesam, ali mislim da ste pogresno razumjeli Fantomove namjere, iako je u vezi pravopisa u krivu. (Grubo pravilo moze biti – kratko ‘e’ u ekavici je ‘je’ a dugo – ‘ije’. Pa probajte s Nijemcima i lijekovima ;)

   Sto se tice pismenosti stanovnistva, siguran sam da je katastrofalno (i kao tinejdzer sam se jezio kad mi u Budvi, ili na Sjeveru, kazu ‘dvesta’ ili ‘obezbedjenje’). Sto je najgore, a na sta i sami ukazujete, i pismenost medju ‘novinarima’ je ispod svakog nivoa. Od koga onda da nauci neznaveni narod kad oni koji moraju znati gramatiku i pravopis prave krupne greske!?

  • Ih, ti odma’ naljuti ……. ja sam ti jado moj davno porasta’ …. i ostara’ + …… samo vi iz Sindikata šegajte, a ja sam svoje završio, sem što ođe mlatinjam ……. kad vam bude najveća frka, samo mi javi preko Javnog servisa ……. dolazim da sa vama poginem na licu mjesta …… pod punim imenom i prezimenom …… :)

 9. U ijekavskoj normi je ispravno i “prestonica” kao i “prijestonica”; takođe se priznaju i dvojstva “Nijemac” i “Njemac”, kao i “lijekovi” i “ljekovi”; prema pravopisnim pravilima je Ulica slobode, a ne ulica Slobode.

 10. Jedan vic za gos'n Janjića, da se razljuti ……. plane ka’ benzin, a nije loš ….. obraza mi …. :)

  Plavuša, brineta i riđookosa rade zajedno za šeficu koja uvijek ide ranije s posla.
  “Hej, cure,” reče brineta, “idemo i mi danas ranije kući, šefica neće saznati!” …..
  I tako one odu.
  Brineta ode u grad i završi neke poslove.
  Riđokosa ode na piće, a plavuša ode kući i nađe muža sa šeficom. Polako se iskrade da je ne čuju, vrati na posao i ode kući u uobičajeno vrijeme.
  “Stvarno je bilo super,” reče brineta sjutradan.
  “Slažem se” kaže riđokosa, “treba to ponoviti još koji put.”
  “Nema šanse,” reče plavuša, “mene je zamalo uhvatila!” ………. :))

 11. bilja koprivica says:

  Fantom,
  da li znas da te volim…dugo nisam znala to…sada zelim da ti priznam…a sve onako kako
  Dado Topic pjeva!

 12. PROVALNA ZA MOGA BRATA JOVANA LONČARA

  Provali me Jovan Lončar i opiči on iz prve,
  mislio sam ekolog je, što beranske prati crve.
  Laufer mu desna ruka, a kod Gojka druga noga,
  Obama je njemu svetac, ali lutor gleda Boga.
  Mio mi je kao čovjek i volim ga kao brata,
  to je blento mimo narod, što gvozdena ruši vrata …… :))

 13. Zbilja Jovice L. sto se cini oko onog smeca na Vasovoj vodi? Ima li nekih pomaka ili samo gomila raste? Kako je Vuka i stopanica mu?

  • KANCEROGENO-EKOLOŠKA

   Vasova je voda tužna, vodostaja vele nema,
   sanacije možda biće, Jovica se za to sprema.
   Nemoj da se neko smije, ozbiljna je ovo tema,
   kada krene Golubović, zariba mu nešto klema.
   Kad ne može da upali, Siniša mu kabl doda,
   ekološku Crnu Goru, neće niko još da proda ……..

  • Sve sto raste i treba da raste…sami ce se ugusiti sa sopstvenim smecem,zahvaljujuci “nezavisnom” sudstvu i ostalim partijskim kolegama.Cekamo sudove.Covjek je nagradjen jos jednim mandatom,posle svega.Par clanaka u Pobjedi o zahvatima i izgradnji deponija..i tako to..Lim i dalje tece istim koritom…

 14. Napomena za Verdijevog Nabuka …… postoje Jovan L. i Jovica Z. …… ti si nas sve redom zajeba’, praveći ekološki incident miješajući pomenute, pri tom dobivši Frankenštajna – Jovicu L. ….. :))

 15. Није грешка, има и Јовица Л. али он је Шарићев ортак, пљеваљска прича.

  Мислио је Фантом стари
  Да је ође инкогнито
  Да ће моћи ређат риме
  Да не знају му за име
  Оћаше бит много боље
  да се држа’ овог метра
  па осмерце он да ређа
  јес’ тако ми светог Петра
  него што је долазио
  да Васову мути воду
  и да мјери кратким метром
  колико је до олтара
  Шудикове пресвијетле
  а колико до букова
  Лима бистрог плаховитог….
  У Беране веле људи
  Лим протиче, камен памти
  није добро кад те стану
  због грјехова проклињати…

 16. САНИТАРНА ЗА КОЗАКА

  Нема он појма о чем’ се ради, нити су њему у складу риме,
  офрље прича о Манастиру, коме ми тада не знасмо име.
  Сакрише “људи” да он постоји, за њега јадни сазнасмо касно,
  мјерење нико вршио није, но Гледни синоћ све слага масно.
  На првом мјесту Буче су биле, Васова вода рана је тешка,
  од свега тада само је био, приватни посјед једина грешка.
  Рекоше Буче морају назад, вратити земљу народу треба,
  Васове воде платит’ се хоће, па да се неће ни јести хљеба.
  Него ме чуди што Јован ћути, тај пизда није никада био,
  све сам му река’ у брк што треба, јер богме јесте добро ми мио …….

 17. Сад би многи да се пере па и Фантом стихоклепац
  од улоге не баш часне коју види и слијепац
  Сад би нешто да санира као мачка своје *овно
  па да каду испланира и покрије све отровно
  На Васову воду градит- неће док је Берансела
  могу залуд богорадит, зват Фантома, ил’ Отела
  Џаба Удба, ОЗНА, БИА, Јованова мила ЦИА
  џаба суде, пресуђују, џабе страши милиција
  Памти Гледни рекли су му неки мудри људи стари
  Све без образ опрат можеш, не прљај га зато мали…

 18. perfect stranger says:

  Људи, преведите ствари за нас незнавене, неупућене у проблематику некаквог “мјерења” на Васовим водама, о улогама, итд.

 19. Господин Фантом је аутор једног урадка названог Студија за избор локације за регионалну санитарну депонију(или нешто слично)у Беранама. Тим надасве поучним научним штивом, Васова вода је, преименована у До, као другопласирана, на волшебан начин постала најповољнија за смјештај депоније, без обзира на близину Лима, града, аеродрома, трасе аутопута, без обзира на изворе питке воде на локацији, без обзира на приватно земљиште и још многе друге ствари, чак и без обзира на близину највећих светиња Полимља.
  Рециклажа, као веома похвална и надасве корисна активност, не може се авај примијенити на црн образ и нечисту савјест…

  • Pošto nema Jovana, ili neće da ti odgovori iz ne znam kojeg razloga, ja ću …… Vasova voda NIJE u Studiji o izboru lokacije za regionalnu sanitarnu deponiju preimenovana u Vasov do …… Ta Studija je zavšena u martu 2007. godine, i Vasova voda se tamo zove Vasova voda (ovo Jovan dobro zna) …… Vasova voda je preimenovana u Vasov do godinu dana kasnije, u martu 2008. godine ……. to preimenovanje je desilo u Studiji izvodljivosti i Elaboratu o procjeni uticaja sanitarne deponije na životnu sredinu …. ta dva dokumenta su radili neki drugi ljudi (i ovo Jovan dobro zna) …… drugo, u Studiji o izboru lokacije za regionalnu sanitarnu deponiju, Buče su prvorangirana lokacija, a Vasova voda drugorangirana ……. nema volšebnog načina zašto je drugorangirana lokacija predložena, a ne prvorangirana ……. samo zbog toga što su gospoda iz opštine Berane rekla da zemljište na lokaciji Buče potpada pod Zakon o restituciji, pa TREBA da se vrati bivšim vlasnicima, a zemljište na Vasovoj vodi je u privatnom vlasništvu i sa vlasnicima je postignut dogovor o otkupu (i ovo Jovan dobro zna) ……. o svemu ovome je pričano na javnoj raspravi početkom aprila 2007. godine …… Jovan se pobunio u ljeto te iste godine kad je došao iz Čikaga ….. ovo je istina gos'n Gledni, a sve drugo laž ……

 20. oh, oh, ha, ha, tako dakle …, Fantom, Biljanina ljubav!!! ho, ho, kakav trash-portal. Kakvi likovi i nikovi, a nidje covjeka ! kakvi prodavaci muda za bubrege! a dje su pare? onijeh 700.000 eura i kusur? moze li odgovor u desetercu? ojha, ha, ha, ha!!!!

 21. bilja koprivica says:

  Fantom,
  vidj’ l’ ove ljubomore,lafe stari?!Vox populi-pa ljubomoran?!Zaista,zaista,Crnogorci trebaju gledati filmove Zivka Nikolica svaki u- Boga -dan.

 22. PREGLEDNA ZA GLEDNOG

  Javni je servis za tužnu tugu, da ona kaže što stvarno misli,
  mogućnost za to nemamo drugu, problemi razni sve su nas stisli.
  Lako je reći: „Ne laži pizdo“, ali to treba dokazat’ rode,
  pametni vele: „Starije jutro“, posebno kad nas avetni vode.
  Nemoj da samo ostaneš Gledni, Pregledni budi Fantom te moli,
  drago je njemu što si prčevit, jer samo takve taj lutor voli.
  U trećem licu ja pričam tebi, mada to nije u redu brate,
  maska je meni odavno pala, nije me briga da li me prate.
  Proći će život za sjeme niko, Vasova voda još će da teče,
  zapamti zato beranska diko, što bilo kada ti krivo reče.
  Nego me čekaj i biraj mjesto, zato što ja se nikog ne bojim,
  govorim ovo vjeruj mi često, samo u lice valja kad zborim ……..

  P.S. ….. i pozovi koga god hoćeš da prozbori koju, jer niko neće voditi zapisnik ……
  P.S.S. …… za Biljanu veliki CMOK, a za ostale 60% manji ….. :)

 23. [URL=http://www.zaslike.com/viewer.php?file=nc4q0ekas2z27jq69a5.jpg][IMG]http://www.zaslike.com/files/nc4q0ekas2z27jq69a5_thumb.jpg[/IMG][/URL]

 24. Gospodine fantom,
  jeli istina da ste ovako izmjerili daljinu od Beranske bolnice do Vasovih voda?

 25. Sta imate reci za manastir Sudikova?

 26. Gospodine Jovane,

  Dabogda sve u tvom i mom životu imalo loš uticaj, koliko Vasove vode na beransku bolnicu ….. ali, milo mi je što si konačno pokazao svoje pravo lice …. postoji li ikad igdje bilo koje tvoje (vaše) pitanje na koje nijesam dao odgovor? ……. sad ću da ti dam odgovor za udaljenost od reke Lim, koji je po Pravilniku eliminacioni kriterijum za Vasove, a o čemu nemate pojma ni ti, ni ljudi iz nadležnog Ministarstva ……. kriterijum udaljenosti sanitarne deponije do stalnog površinskog toka (u ovom slučaju rijeke LIm) su neznavene budaletine prepisale iz evropskih pravilnika, ne shvatajući da će se zbog njihove bahatosti, nerada i neznanja, naći neki Jovan Lončar da im zagorčava život ….. sad čitaj pažljivo: NE POSTOJI NAČIN DA PRAVA SANITARNA DEPONIJA NEGATIVNO UTIČE NA STALNI POVRŠINSKI TOK, VEĆ SAMO MOŽE STALNI POVRŠINSKI TOK DA NEGATIVNO UTIČE NA SANITARNU DEPONIJU, TAKO ŠTO MOŽE DA JE PLAVI ….. geomorfologija u vodećim zemljama EU je takva da se sanitarne deponije uglavnom ukopavaju u tlo, pa obično budu ISPOD, a ne IZNAD stalnog površinskog toka, te je samo zbog toga, a ne ni zbog čega drugog, udaljenost sanitarne deponije manja od 500 metara od stalnog površinskog toka, eliminacioni kriterijum ……. sad ponovo čitaj pažljivo: SVE DEPONIJSKE VODE MORAJU BITI PREČIŠĆENE MINIMALNO DO KVALITETA VODE KAKAV JE U RECIPIJENTU U KOJI SE ISPUŠTAJU …… dakle, kad bi se deponijske vode ispuštale u rijeku Lim (a ne u gradsku kanalizaciju), morale bi biti prečišćene, najmanje do kvaliteta vode rijeke Lim …….. da se razumijemo, pričam o SANITARNIM DEPONIJAMA, a ne o SMETLIŠTIMA …… Studija o izboru lokacije sanitarne deponije u Beranama je urađena 2007. godine, a Pravilnik koji eliminiše Vasovu vodu je usvojen u decembru 2009. godine i stupio na snagu 1. januara 2010. godine ……… čak ni da od Vasove vode do beranske bolnice nema ni kilometar, to je ne eliminiše ……. nego, znaš ti mnogo toga što ne bi znao da nijesi od mene naučio, ali se praviš lud, jer ti to danas tako odgovara …….. ADIO Jovane i sve ti cvjetalo ……

 27. I o Šudikovi sve znaš kao i Preosvećeni Vladika Joanikije, ali se opet praviš lud …… pa-paaaa …… sad za sva vremena ……

 28. Ne mijesaj babe i zabe.Ja znam,za Sudikovu,a i ti ca u goru.Ne pravim se lud.No ljudi sa ovog portala ne znaju.Odgovori,ko je mjerio i bodovao?.Gledni?Jovan? ili Fantom?

 29. Praviš se lud, a ja neću da te krupnijim riječima vrijeđam …….. nego, možda će se nekad javiti Aleksandar Perović da kaže šta ima …….. sad odoh da se napijem i tebe odbolujem …..

 30. dje su sad oni tici Biljini da kazu koju ovom Fantomu mjeracu od sake do lakta, a u odbranu Jovana i Vasovih voda. Cuj ljubomorni na Fantoma i njegov Judin CMOK, a on isti kao i svi ostali sto uzese onijeh 700.000 eura za mjerenje i bodovanje. PI!!!!

 31. Evo ja ću procrvkutat da mi je je_eno teško što sve ovo čitam od svojih idola…
  Al mjerit i bodovat neću, nek mi ne zamjere ni jedan ni drugi.

 32. bilja koprivica says:

  Od koga Biljini tici da brane Jovana i Vasove vode?!Od Fantoma?!Nema potrebe,imaju sad tebe “glas naroda”.Za vasu informaciju,niste samo na Fantoma nabacili “sumnju”
  nego ste i sami postali sumnjiva rabota.Mislite da su vasi argumenti jaci od Fantomove
  price?!Eto,meni momci koji brane Vasove vode nisu vise ono sto su bili.Pocinjem sumnjati da su lobisti bog-zna-ciji i bog-zna-zbog-cega.Sta velite na to?Kad slijedeci put
  bacite neko govno u ventilator,imajte na umu da prska na sve strane.Jos da znate da
  Fantoma nikad ocima nisam vidjela.Simpaticno mi kako covjek rezonuje i svidja mi se njegova duhovitost.To je sve.Ponasate se kao politicari,a ja ne respektujem politicare.
  Respektujem Fantoma sto je pokazao ovdje koliko je povrijedjen.Mogao je i drugacije,a nije.

 33. Da, gospodjo Koprivica,mene” placa” neko.To vjerovali ili ne i dan dans pojedini u Beranama u lokalnoj upravi misle.Ne radim ja ovo dzaba.Sumnjiv sam ja,sto sam stao ispred ovih despota.Sumnjiv sam ja sto ovo radim za sve opsto dobro.Na to nije punazina navikla.Sumnjiv sam ja sto sam odlucio da spasem jednu livadu i par izvora.Sumnjiv sam ja sto sve iz svog dzepa placam.Sam samcit sa jednim prijateljem.Sumnjiva je moja rabota,jer ne pripadam ni jednom taboru u toru besudne zemlje.Stihovi Fantoma su i meni simpaticni bili.Sve do danas.Prica o mjerenju se otrgla i “govno prsnulo u ventilator”,kad sam upitao fantoma ko je mjerio i bodovao ja ili on?.Ko je uzeo pare za mjerenje i bodovanje ja ili on?…I ja nikad od nikog nijesam trazio da me brani….

 34. Pa da nastavimo,ko je naveo vodu sa vodjenice sa ovim bodovanjem da se “drugorangirana” ovim laznim brojkama ,popne na drugo mjesto i prvorangirana zaboravi?
  Jovan i njegova druzina?

  ps.Dje je strelica ,tu je moja kuca.da je nekim slucajem vasa? da li biste cutali?

 35. Могуће је да су момци плаћени, да су лобисти, чпијуни и генерално ништарије…Али то не мијења чињеницу да гос’н Фантом занемарио манастир Шудикова, а он се са депоније види јасно, па ако му нијесу рекли шта је то, како му се не омаче да пита…Све даљине које је унио, погрешно је унио, ево Јован качи слике. На једноме је мјесту видио извор питке воде и далековод, а на Васовој води није видио воду, ни њиве на 100 метара… Боље би мјерио Херој него што је Фантом!
  Сад каже санирати изградњом санитарне каде ту..Када је за комунални отпад, а он би сад да у њу стрпа све што су ту гомилали. То је као да направите каду у базену црвеног муља комбината алуминијума.
  Е па неће да може. Не дају лобисти. И није да се не зна чији и због чега. Али није циа, нити једна служба једне државе из окружења, нијесу ни из ”Чикага моји, знаш ти добро који”. Купила нас ђеца берансељска. Обећањем и надом да ће порасти боља од нас.

 36. bilja koprivica says:

  Jovane,vidim da si pun jeda.Nisam ja cutala ni za tvoju kucu ,koliko me sjecanje sluzi,a- kamo- li za svoju da bih cutala.Koliko sam shvatila juce si saznao da je Fantom
  krivo mjerio i bodovao,naplatio,a prevario i da je to razlog vaseg poraza.A sto cemo
  mi posmatraci sa onim sto Fantom kaze.Hocemo li to zanemariti?Vi kontate Jovane,da
  bi sa tim nekim metrima koji odgovaraju istini uspjeli odbraniti Vasove vode?!On tvrdi
  nesto drugo-da to nije vazno.I onda se tu umetne “glas naroda” da povede pljuvacinu.
  I jos proziva Bilju i Biljine ptice,a ni ja ni ptici u dijalogu Jovan-Fantom nismo ucestvovali.
  To je kampanja protiv covjeka koji komentarise pod nikom Fantom,a i protiv nas koje se
  proziva.Ja mnim Jovane da se ti i Gledni dobro poznajete sa Fantomom i da ste to
  mogli rijesiti drugacije,a ne ovako.Ti si meni,Jovane, izgledao mnogo stabilniji i mocniji
  nego sto sad ispade:”Za sve je kriv inzenjer Fantom”.Svadje po blogovima ne vode nikuda.To da ste mi “sumnjivi” sam navela samo zato da vidis na sta to moze da se
  izvrgne.Svako ima svoje pro et contra.Znam ja da ti nisi narucio nikoga da te brani,ali
  odmah se nadje dezurni pljuvac da pokrene stvar u zeljenom pravcu.A taj sto pljuje
  ima svoje razloge koji nikad nisu tvoji interesi.Iii-govno je u ventilatoru.To je ono sto
  sam pokusala reci u prvom postu.

 37. Evo da se i ja javim, posto sam dobio informaciju (ne od ANB-a) da sam pominjan u diskusiji koja je uslijedila nakon objavljvanja ove veoma inspirativne fotografije.

  Kako se radi o temi kojom sam se bavio tokom cijele 2011 godine, a vjerujem da ce tako biti u 2012. godini, sa zadovoljstvom cu podijeliti sa posjetiocima za ovog, za mene omiljenog portala, kako trenutno stoje stvari oko Vasovih voda.

  Savjet MZ Beranselo je postujuci Statut opstine Berane, Zakon o lokalnoj samoupravi Arhusku konvenciju sakupio značajan broj (vise nego dovoljan) potpisa stanovnika MZ Beranselo i Skupstini opstini Berane, Predsjedniku lokalnog parlamenta, predao inicijativu za organizovanje mjesnog referenduma oko pitanja izgradnje regionalne sanitarne deponije na Vasovim vodama i sada cekamo, da nakon isteka maksimalnog roka (60 dana od dana predaje), dobijemo odgovor.

  Kada kazem mi, tu mislim na sve koji su bili ukljuceni u podrsku mjestanima Beransela.

  Da ne bi prejudicirali, dok ne dobijemo zvanican odgovor, mi smo ovo vrijeme iskoristili da se pripremamo za razlicite scenarije, i nadam se da cete razumijeti da to jos uvijek treba da se ,,krcka” , jer sem dobronamjernih ima i onih koji su svaku nasu ranu najavu koristili da pokusaju opstruisati nase aktivnosti.

  Koliko je vazno sto nijesmo odustajali od Vasovih voda, dovoljno govori cinjenica da je u I Izvjestaj o sprovodjenju Arhuske konvencije u Crnoj Gori, koje je pripremilo resorno Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma ovaj neslavni primjer usao kao loša praksa i mi to koristimo da u svim prilikama i na svim desavanjima na kojima ucestvujemo u zemlji i inostranstvu istaknemo i trazimo da se prekine sa tim.

  Par dana prije Nove godine na eko-debati koju su organizovali ucenici Eko sekcije Ekonomsko ugostiteljske skole u Niksicu, gdje sam, uz predstavnicu resornog Ministarstva i predstavnika Agencije za zaštitu životne sredine bio u ziriju, u momentu kada se ,,rasplamsao” argumentovani dijalog izmedju ,,premijera” i ,,lidera opozicije” ovaj drugi, za koga sam moram priznati navijao (valjda po običaju), potegao je pitanje krsenja Ustava i zakona na Vasovoj vodi i za to dozivio ovacije prisutnih ucenika, profesora gostiju, što mi zaista daje nadu da kada su oni kojima ,,andjeli” govore zakljucili kolika se nepravda vrsi nad narodom i prirodom u Beranselu da cemo jednom uspjeti dokazati i onima koji donose odluke.

  Vjerujem da se Svaka akcija računa, i ukoliko u kontinuitetu, ali ne kao Vlada, nastavimo sa javnim iznosenjem argumenata, koji su nesporno na nasoj strani, ne vjerujem da ce biti zainteresovanih ni za privatno-javno niti za bilo kakvo drugo partnerstvo sa onima kojima je licna korist dokazano ispred javnog inreresa.

  A onda ce biti diskontinuitet u punjenju dzepova novcem poreskih obveznika, iz zemlje ili inostranstva, za mnoge koji su navikli na tu finansijsku injekciju.

  Za kraj ovog dugog obracanja, uz molbu da mi ne zamjerite zbog toga, svima vama kojima su Vasove vode zanimljiva tema, stojim na raspolaganju za sve sto vas interesuje.

  Nikada necu zaboraviti cinjenicu, da su urednistvo i posjetioci ovog portala, bez obzira da li su nas podrzavali ili kritikovali, pa cak i opstuisali ili ogovarali, dali ogroman doprinos inicijativi za spas Vasovih voda i ja vam ovom prilikom zelim iskreno reci VELIKO HVALA

  Aleksandar Perovic, izvrsni direktor Ekološkog pokreta ,,OZON”

 38. bilja koprivica says:

  Kulturno,dobronamjerno i odmjereno…hvala gospodine Perovic.Akcija Vasove vode
  je najvaznija.Idemo dalje!

 39. Iako bi bilo pametno da se ova mucna prica ovdje zavrsi, ja bih voljela jos da znam sledece: u stihovima nekim gore Fantom je naveo da su ga Beranci trazili, pa me zanima jesu li ga kontaktirali iz beranske Opstine i ako jesu, sta je bio povod da ga naknadno kontaktiraju – naravno ako nije tajna.
  Na sajtu Opstine eno oglas za otkup tenderske dokumentacije koja se predaje do kraja januara. Je li to znaci da je Opstina nastavila svoj posao kao da se nista nije desavalo i pri tom dodatno konsultovala / angazovala ili sl. Fantoma?
  Nadam se da sam sve pogresno shvatila :)

  • Ja sam siguran da Fantom, nakon onakvih iskustava sa opštinom Beranskom koje smo imali prilike gledat prošle godine, nije radio poslove za Vukine Berance..

   Ako ipak jeste, sigurno će imati dobar razlog da nam sve to objasni. Pored novca, koji je vječiti dobar razlog :)

   Ajd zapjevaj Fantome !

   • Ma, jok Kozak …….. radio sam za njih dvije stvari ….. prvo je bila pomenuta Studija iz 2006/2007 godine, a 80% njene izrade finansirao je CHF, odnosno FORS Montenegro, a 20% opštine Berane, Rožaje, Andrijevica i Plav …. koštala je 19.890 EUR …… u timu nas je bilo sedmoro …… na startu je bio projektni zadatak da se vrednuje pet lokacija: Buče, Dragosava, Rakov do, Bjelički potok i Trpezi …… naknadno je dodata šesta lokacija – Fabrika celuloze i na kraju u februaru 2007. godine i sedma lokacija – Vasova voda …… ovaj posao je dobijen na javnom tenderu i niko nikad nije platio naknadne radove za ove dvije dodatne lokacije …… drugi posao je takođe dobijen na javnom tenderu, a u pitanju je bio Plan upravljanja otpadom za opštinu Berane ….. procijenjena vrijednost je bila 25.000 EUR, a dobijen je za 18.720 EUR sa uključenim PDV-om …… njegovu izradu je finansirala opština Berane i za tri godine je platila ukupno 5.000 EUR ….. jednom 2.000 i drugi put 3.000 EUR ….. za ostatak sam morao da ih tužim Privrednom sudu u Bijelom Polju …… toliko o parama …… naravno, nikad ništa više za njih ne bih radio, pa kad bih govna jeo ….. pozdrav!

 40. Fantome, ispade kao da te isljeđujemo onako unakrsno, jebenti ;)
  Ako te ne mrzi, reci mi ovo – ko je predložio osnovnih pet, a ko dodatne dvije lokacije?

  • Nije mi teško da ti odgovorim, daleko bilo ……. isleđivali su mene mnogo zlonamjerniji, ali sam svima odgovorio …… usmeno, pisano, na portalima i televiziji ….. ne postoji mjesto gdje su me p(r)ozvali, a da nijesam odgovorio ……. jedino se prošle godine nijesam odazvao na poziv opštine Berane da odbranim neodbranjivo ….. tražili su od mene da branim onih 500 udaljenosti od Lima ……. istinu zna i jedna i druga strana, a istina je nepromjenljiva …….. evo je i tebi: lokacija Vasova voda je u februaru 2007. godine, BILA udaljena 500 metara od rijeke Lim i po tom kriterijumu je dobila nula bodova ……. u svemu tome je žalosno to što smo se mi i tada upravljali standardima EU, a zvanična domaća zakonska regulativa nije postojala …… nakon puno vremena, Crna Gora je donijela Pravilnik o deponijama, kojom su domaći državni činovnici “skočili sami sebi u stomak” i ELIMINISALI Vasovu vodu …… istina je da sam gospodu iz Beransela “edukovao” (jebem ti izraz) po ovom pitanju, a gospodi iz državnih institucija rekao koliko su neznaveni (nijesam rekao zlonamjerni, jer to radi “boranija”, a ne vlastodršci) …… sve svoje greške sam davno priznao i od njih ne mogu pobjeći sve i kad bih želio …….. mnogo mi je krivo što početkom 2007. godine nijesam znao gdje se nalazi Manastir “Šudikova” i što je tada ignorisan, a računata udaljenost od Manastira “Đurđevi stupovi” ….. summa summarum …. tu sam da odgovorim na svako pitanje i nikad mi neće biti teško …….

   • hvala za ovo, nego mi nisi odgovorio – da li je lokacije koje ste bodovali predložila lokalna uprava, država, da li kroz masterplan za upravljanje otpadom ili prostorni plan republike…?

   • Dodatak:

    Četiri lokacije su predložili stručnjaci iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, a petu (Trpezi) je predložio CHF, odnosno FORS Montenegro ….. ostale dvije su naknadno predložila gospoda iz opštine Berane ….. sorry što zaboravih da odgovorim na tvoje “ključno” pitanje …..

   • i, ako sam dobro shvatio, sad si ti kriv Lončaru i Glednom zato što opština gura lokaciju koja joj odgovara a u startu nije ni bila u igri?
    Fuck, mate, znam kako ti je…još kad kažu “uzeo si pare”, kao da treba da radiš za kruške :D

   • Ma, nije previše bitno ko je za šta kriv, jer niko za sjemena neće ostati …… meni je bitno da pričam istinu i da nikad neću pokušati da pobjegnem ni od koga, a najmanje od odgovornosti ……. samo me bole “neke stvari” …… i tu je tačka …..

   • blazo-konsultant:) says:

    Što učinje Insanska služba:)
    Dajte ljudi ne dijelimo se ako rašta neima, zajedno na pravdi možemo mnogo, zato govorimo snagom argumenata, a manje emocija puštajmo u igru i biće rezultat,

    kad vam veli,
    blazo-konsultant

 41. DEPRESIVNA ZA BLAŽA-KONSULTANTA

  Nemoj se s nama sprdati “Blažo”, jer tvoj je “tata” konsultant pravi,
  Vasove vode ne treba srati, blavori jesmo, ali ne bravi.
  Meni je lako, jer pijem vino, drugi boluju uz čašu žuči,
  zato što med je postao luksuz, što jadnu raju kad sanja muči.
  Namjere tvoje svi dobro znamo, pravednik jeste lomljivo biće,
  vječito takve vjetrovi tuku, nego ih vazda spašava piće ……..

 42. OPROŠTAJNA

  Pozdravljam društvo, odoh za vazda, dosta je Fantom pametnim reka’,
  avetni nikad dozvat’ se neće, udbaške sluge Sotona čeka.
  Sve mi je jasno, boli me qrac, moja je duša otišla Bogu,
  neka sam pizda, nepravda boli, više fukarluk gledat’ ne mogu.
  Možda se nekad sretnemo opet, kad bude drugi režiser filma,
  ako i krepam baš prije toga, znajte da sličnih uvijek ima …….

  Pozdrav za Javni servis! ……. :))

  • Fantom, ponekad mora da se trpe i udarci ispod pojasa. To je sastavni dio ovog forumaškog “sporta”. Ako ti sjutra ne vidim potpis na tikeru poslednjih komentara biću strašno ljut.

  • Чуш опроштајна

   Нека ти та опроштајна прича фантомус,
   но се врћи, батали рујно вино и томпус,
   најлакше је отићи, а остати није лако,
   ал’ зато останак јес’ врлина јер то не може свако.

 43. Fantome,

  nema potrebe da se povlačiš. Činjenicama se bori protiv eventualno neopravdanih sumnji, i nema gorkih.
  Često si imao baš sjajnih misli i stihova. Kupiće se , valjda, neki tačniji metar, zaboga…

 44. Ovo je veoma energicna rasprava i to jako dobra. Ja podrzavam Beranselce ali ne mislim da je krivica na Fantomu odje tolika. Jovane trebao bi malo da pomjeris top sa Fantoma i da ga vrnes na gosn. Vuku i njegovu (vise-manje) vijernu ljubu.

 45. Испаде да ћу ја бити одговоран што ће поштовани публикум остати ускраћен за Фантомове стихове, али просто се никако не могу помирити са неколико ствари. Зна се шта је радило министарство, зна се и шта је радио Вука и којоти, али:
  Ко прихвати да бодује, и то без надокнаде, локацију коју зачудо нијесу предложили стручњаци ХМЗ, иако су знали да је тамо депонија, и да би то била одлична прилика да се она санира?
  Ко даде тој локацији више бодова по свакој ставки која се могла мјерити, и како то да се баш мјерило са тачке на парцели најдаље од свих објеката релевантних за мјерење?
  Ко не виђе Шудикову, очињи вид Полимља?
  И не завршава се овдје низ питања…На која ја не знам одговор, ни у стиху, ни у прози.

 46. i glas naroda je kriv,jer istina iz ventilatora pogodi u necistu savijest tica…

 47. bilja koprivica says:

  Da ne bi zvucalo pateticno moram ovako reci:
  Evrything here is ephemeral,except my love for all of you!

 48. @ bilja koprivica

  И ми Вас…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.