U Bariju nastavak suđenja Stanku Subotiću

Milo, Sveto i Stanko

Milo, Sveto i Stanko

Suđenje optuženima za međunarodni šverc cigareta u Bariju, među kojima je i nekoliko crnogorskih državljana, nastavlja se danas u 11 sati.

Očekuje se izlaganje vještaka o kretanju novca u kompanijama optuženog srpskog biznismena Stanka-Caneta Subotića, koje tužilaštvo dovodi u direktnu vezu sa švercom cigareta preko Crne Gore u Pulju devedesetih godina.

Proces je više od godinu dana odlagan upravo zbog okončanja vještačenja. Suđenje je zatvorenog tipa, a sudija Ana de Feliće je ranije rekla za “Vijesti” da ni tekst vještačenja neće biti dostupan javnosti.

Subotićev advokat, ujedno i počasni konzul Crne Gore u Napulju, Frančesko Gala Trinkera, rekao je za “Vijesti” da je dugo odlagano vještačenje spremno, te da je dobio potvrdu iz krivičnog suda u Bariju da današnje suđenje neće biti odloženo kao što je bio slučaj sa sva četiri ročišta predviđena u 2011. godini.

Prema optužnici Regionalne direkcije za borbu protiv mafije iz Barija, Subotić se tereti da je preko preduzeća “Dulwich” osiguravao pranje novca stečenog švercom cigareta.

U optužnici se precizira da je Subotić stavljao na raspolaganje avione za transport novca u kešu iz Švajcarske na Kipar, a navedene su i tabele sa detaljima avionskih prevoza, uključujući imena kurira, datume, iznose i valutu prenesenog novca za svaku transakciju pojedinačno.

Nabraja se 178 zasebnih avionskih transakcija novca u kojima je učestvovalo 15-ak kurira, a cifre prenesenog novca koje se navode dosežu stotine hiljada, u nekim slučajevima i desetine miliona dolara ili maraka po avionu.

izvor: vijesti.me

Comments

  1. Ima li ko kontakt adresu Mire Marković da ufatimo vezu za našega đetića?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.