Mandić: Pojedinci žele da izbrišu istoriju

Tost serviran za doručak princu Čarlsu na dan venčanja sa pokojnom princezom Dajanom 1981. godine naćiće se na aukciji 19. jula u Velikoj Britaniji, a početna cena kriške belog hleba je 500 funti (774 dolara), prenose britanski mediji.

Ovo parče hleba koje je staro 31 godinu naćiće se na aukciji zahvaljujući Rozmeri Smit, čija je ćerka bila služavka u kraljevskoj palati skoro tri decenije.

Protokol sprečava penzionisanu sluškinju, koja je zamolila da ostane anonimna, da priča o vremenu dok je radila za kraljevsku porodicu.

Međutim, njena 83-godišnja majka je rekla da je jedno od zaduženja njene ćerke bilo da uzima poslužavnik od doručka princa Čarlsa.
”Bila sam sa njom i videla sam da je princ ostavio na poslužavniku tost. Pomislila sam da mogu da ga uzmem i sačuvam za uspomenu”, rekla je ona, dodavši da je tost bio na postolju za tost i nije bio namazan puterom.

Smitova je rekla da ga je čuvala jednoj keramičkoj posudi na polici u ormariću svoje kuće.
Princ Čarls i Dajana Spenser venčali su se 29. jula 1981. godine, a razveli su se 1996. godine. Oni u braku koji je trajao 15 godina dobili dva sina, prinčeve Vilijama i Harija.

b92

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.