Kome zakon leži u topuzu …!

Policija je razbila blokadu puta ka Vasovim vodama, koju je napravilo oko 100 mještana Beransela pokušavši da spriječe odlaganje smeća na Vasovim vodama.

Ranije danas, predstavnici Mjesne zajednice Beranselo su u toku pregovora sa predstavnicima gradske vlasti Berana, opštinarima ponudili da će se mještani istog trena povući sa blokade ukoliko vlastodršci stave svoje potpise kojima će potvrditi da se istovar smeća na Vasovim vodama vrši u skladu sa zakonom. Naravno, predstavnici opštine to nisu učinili, ali su ipak iskoristili silu da preko živih ljudi, još jednom pogaze zakone koje su sami usvojili!

Policija je počela da privodi sve građane koji su blokirali put među kojima ima i djece, a zbog malog broja policijskih vozila preko 100 građana je pješke krenulo ka policijskoj stanici javljaju Vijesti. U razbijanju blokade je učestvalo više desetina policajaca.

Tokom privođenja ostalih građana iz policijske stanice u Beranama se vratio Jovan Lončar koji je ranije priveden.

Ranije danas, predstavnici Mjesne zajednice Beranselo su podnijeli krivične prijave protiv odgovornih lica na nivou lokalne uprave i državnih institucija i ministarstava, zbog niza krivičnih djela iz oblasti ugrožavanja životne sredine, zdravlja ljudi i divlje gradnje na privremenom gradskom smetlištu na Vasovim vodama.

Beranselci su prijave podnijeli nakon što nijesu uspjeli pregovori sa opštinskim vlastima, koje su ostale pri stavu da i dalje odlažu smeće na Vasovim vodama i da na toj lokaciji grade regionalnu deponiju.

Advertisements

Comments

  1. Koordinacioni Odbor says:

    Puna podrška za Zaštitnike prirode a posebna pohvala za gospodina Lončara. Svim kapacitetima i resursima stojimo uz Vas i kada nas god pozovete spremni smo da Vam se pridružimo u borbi za očuvanje prirode i reke Lima koja se indirektno ugrožava ovim monstrumskim projektom.

    Vaši prijatelji iz Koordinacionog odbora za zaštitu i očuvanje reke Lim.

  2. Ovi s Vijesti javili CITAVO BERAN SELO se diglo na blokadu, a ovdje OKO 100 mjestana. Imali Bearn selo oko 100 mjestana, ja mislim mnoooogo vise. Vijesti su smece

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.