Od srijede skuplja struja

Struja u Crnoj Gori od sjutra će biti skuplja, pa će građani kilovat sat (kWh) električne energije umjesto dosadašnjih 7,68 centi, plaćati 8,13 centi.

Nakon odluke Regulatorne agencije za energetiku (RAE), cijena struje za domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem, koja su dominantna grupa kupaca na 0,4 kilovoltnom (kV) naponskom nivou, biće veća 5,86 odsto.

Cijene struje koje će početi da se obračunavaju sjutra, važiće do kraja jula naredne godine.

Povećanje srednje cijene električne energije usluga i naknada, kod domaćinstava sa dvotarifnim mjerenjem, za drugu regulatornu godinu iznosi 6,17 odsto, a za treću 5,69 odsto.

Predstavnici RAE su odluku o odobravanju tabela sa cijenama za period od 1. avgusta ove do 31. jula 2015. godine, donijeli nakon što ih je regulatoru prethodno dostavila Elektroprivreda (EPCG) odnosno Javni snabdjevač.

vijesti.me

Advertisements

Comments

 1. Je li ovo vijest ili vremeplov?

 2. Ovo je za naše sveopšte dobro. Isukrstami…

 3. mozda fali ovim ljudima koja crkavica za ljetovanje, sto ste se stisli :p

  http://www.vijesti.me/vijesti/od-racuna-struju-dobijaju-plate-1-500-eura-placani-im-stambeni-krediti-clanak-84814

 4. E ovako ljudi:
  Juče mi je na stepeništa ispred kuće ostavljeno pisamce na kojem piše:
  “Kupac: Šarkić Omer, B.Lekića 10 Podgorica
  Potrošač: Šarkić Omer, B.Lekića 10 Podgorica

  UPOZORENJE O OBUSTAVI SNADBIJAVANJA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

  Vaš dospijeli dug za za utrošenu električnu energiju na dan 30.06.2012 iznosi 432.88 eura.”

  Ako ne uplatim dug u roku od 8 dana biće mi obustavljeno snadbijavanje električnom energijom…, po naški, ukinuta struja.
  I treba – struja je roba kao svaka druga, zar ne? Za one koji ne proizvode aluminijum tj.za strateške pratnera, a ja nikad nijesam bio partner, kamoli strateški, već uvijek neprijatelj i izdajnik.

  Međutim, kako ja NEMAM da platim struju, iako sam zaposlen – samohrani sam roditelj 18-mjesečne bebe, neto plata po odbicima mi je 183 eura, neću da pozajmljujem novac jer nemam mogućnosti da ga vratim, što da radim?
  Ako budem imao snage, vremena i volje moguće da ću večaras napisati blog u kojem ću početi da prosim – preko interneta. Sve u skladu sa napretkom koji smo ostvarali euroatlanskim integracijama, dobijanju datuma pregovora, liderstvu u regionu, vladi koja je radila za vrlodobar 4 …
  A ako napišem taj prosjački blog, ostavim vam žiro račun a vi mi ne uplatite po 2 eura koliko minimalno MORATE paćati Lukšiću za kablovsku i brojila, daBogda vas…
  Ako se odlučim da napišem to što mi se u beznađu vrzma po glavi, vi mi uplatite više od tih 432.88 eura, sav višak novca ću uplatiti na račun KAP-a kako bi i oni izmirili dug za struju.
  P.S: Prešao sam da pušim krdžu, bebu u jaslice već 4 mjeseca vodim na biciklo jer nemam novca da registrujem moj old-timer “Opel corsa” godište 1987. niti za gorivo…, pampres bebi mijenjam tek kad treba da protoči…, ipak nikako da izađem na kraj. Džaba živim u Balkanskom Luxemburgu kada ne umijem da se organizujem, izgleda.
  Još na vlasti sve goli socijalisti.

 5. Od kad se rodiš ovdje život ti je skuplji nego bilo gdje u regionu, a kamo li po bijelom svijetu. ;) Tako da što je skuplja struja naspram još mnogo toga, kao npr. što Goricu ne može država ugasiti pa ni snijeg očistiti a da ne kuka i zove NATO i EU u pomoć. Kad zagrmi makar malo, struja nestaje! Kad se nešto radi i ne radi, voda nestaje! I tako u Krug! Sprdnja šašava! ;)
  Karamazovština! ;)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.