Premijera filma “Između Rijeke i ljudi”

beranselo gumnoPremijera dokumentarno-igranog filma ” Izmedju rijeke i ljudi” (In Between) ce se prikazati u nedjelju, 22.Juna na 9.AVI festu u KIC-u Budo Tomovic, sa pocetkom u 21h. Prije samog pustanja filma prisustvovacete debati o divljem smetlistu na Vasovim vodama.

Sam film traje 59.minuta i govori najvećoj građanskoj inicijativi, dugoj institucionalnoj borbi i hronologiji samih događaja koji su se zbili u Beranselu. U filmu su ucestvovali, zajedno sa mjestanima, preko 20 aktera. Sem velikog broja filmskih festivala u regionu i svijetu, Podgorice i Beransela, film bi, u saradnji sa Ekoloskim pokretom Ozon, trebao da se prikazuje u svim gradovima Crne Gore koji imaju problem sa sistemom upravljanja otpadom. Takodje, realizovace se i prezentacija zatvorenog tipa za EU i UN organizacije, koje bi trebalo da najvise mogu uticati na rjesenje ovog problema. Trejler je već bio na filmskom festivalu u Kanu zahvaljujući Maji Kecojević i Ivanu Đuroviću iz produkcijske kuće Artikulacija. Patricija Pobrić iz NVO Naša akcija trejler je prikazala na Green Culture konferenciji koja je održana u Porto Montenegru.
Film je sniman u Beranselu, Podgorici i Nikšiću, i skoro da je bezbudzetan, sto ga cini jos kvalitetnijim. Zanimljivo je i to da iako je bio u pregovorima da se prikaze na Underhill festivalu, iz nama nepoznatog razloga, u poslednjem trenutku nije doslo do saradnje.

U realizaciji filma su učestvovali i Ivan Ivanović, Stefan Mališić, Dražen Stojović i Nemanja Dragović. Rađen je u saradnji Portala za kulturu Stribor Strašni i Mediatag advertising studia. Sem navedenog, u filmu postoji i poglavlje koje se bavi solucijom sanacije same deponije, a krajnji cilj filma jeste da postigne trajno resenje problema na Vasovim vodama.

 

Ivanovic Mladen,
autor filma

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.