Đeljošaj: Manjine spremne da podrže Abazovića kao premijera

Crna Gora

Predsjednik Opštine Tuzi i opozicione partije Albanska alternativa, Nik Đeljošaj, ponudio je Dritanu Abazoviću podršku u kreiranju manjinske Vlade koja bi pripremila nove izbore. U emisiji “U sred srijede” koja se emituje na Gradskoj TV, Đeljošaj je izjavio:

„Manjine su spremne da podrže Dritana Abazovića kao premijera. Manjine da idu sa GP URA i da imamo i dvije građanske partije, ali DPS neće moći da bude dio te Vlade. Neka je podržava, ali ne kao što DF podržava ovu, jer nam takva podrška ne treba. Podržite nas da ostvarimo zakonska rješenja i sve ono što od nas traži EU. Da zatvorimo poglavlja 23 i 24, da više nikad nemamo ovakav izvještaj EK. Dajte nam jednu godinu i onda da idemo na izbore.”

Dritan Abazović je juče, komentarišući “posljednju ponudu” DF-a za izlazak iz političke krize, ponovio da nema ambiciju da bude premijer i da URA neće učestvovati u rušenju postojeće Vlade. Abazović i URA do sada nisu prokomentarisali Đeljošajevu ponudu.


🅹🆂: Ponude pljušte, ali su koalicije koje čine vladajuću većinu i dalje u pat poziciji. Ako se kojim slučajem sljedeće godine raspišu novi izbori, ne bismo umjeli reći koje su konkretne korake trenutna Vlada i skupštinska većina preduzele da oni budu barem malo više fer i slobodni.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *