Marinika Tepić nositeljka opozicione ‘superliste’ na parlamentarnim izborima u Srbiji

Region

Potpredśednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je u intervjuu za Nova.rs da je postignut dogovor da ona bude nositeljka liste na parlamentarnim izborima s partnerima iz Demokratske stranke (DS), Narodne stranke (NS), Pokreta slobodnih građana (PSG), Pokreta za preokret (PZP) i sindikatima.

„Snažno vjerujem da možemo da pobijedimo i na izborima za Beograd i na predśedničkim, s dobrim izazivačem Vučiću i osobom koja nas može dovesti do drugog kruga, ali i da na parlamentarnim izborima sa ‘superlistom’ stranaka i nestranački istaknutih ličnosti možemo da osvojimo toliko mandata da onemogućimo Vučića i Srpsku naprednu stranku (SNS) da imaju svojih sigurnih 126 poslanika“, rekla je Tepić za današnji list Nova.

Kako je navela, lično misli da bi potpredśednik NS Zdravko Ponoš bio „sjajan kandidat“ za predśednika države „jer bi mogao da simbolizuje jedinstvo najvećeg broja gradjana i ima potencijal da uđe u drugi krug sa Vučićem i tada pobijedi“.

„U skladu s dogovorom, listu za naš glavni grad predvodiće nestranačka ličnost, osoba koja je dostojna te uloge žile kucavice, Beograđana i cijele države“, navela je Tepić.

Izvor: nova.rs

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *