Izgorjeli autobus bez licence za prevoz putnika

Region

Ministarstvo za transport i veze Sjeverne Makedonije saopštilo je da autobus koji je izgorio u Bugarskoj nije imao licencu za prevoz putnika, te da je zato vlasniku tog vozila, firmi “Besa trans”, oduzeta dozvola za rad.

Vozilo koje je izgorjelo „nije evidentirano u elektronskoj evidenciji izdatih licenci za obavljanje javnog unutrašnjeg i/ili međunarodnog prevoza putnika koju vodi Ministarstvo za transport i veze Severne Makedonije”. Iz ministarstva su napomenuli da firma “Besa trans” kod njih ima registovana četiri licencirana autobusa, ali da vozilo koje je učestvovalo u nesreći nije među njima. „Da bi se spriječilo bilo kakvo drugo djelovanje te firme, koje bi moglo da izazove negativne posljedice, oduzima joj se licenca za rad, odnosno zabranjuje vršenje djelatnosti”, navodi se u saopštenju. Državni saobraćajni inspektorat će obavi vanredni inspekcijski nadzor prevoznika “Besa trans”.

U autobusu firme “Besa trans”, koji se u utorak rano ujutru zapalio na autoputu u blizini Sofije na povratku sa turističke ture iz Istanbula, poginulo je 45 makedonskih državljana, među kojima 12 djece.

Izvor: Beta
Naslovna fotografija: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.