Eskalacija govora mržnje na TV Pinku

Region

Komentarišući blokade puteva koje su u subotu organizovane širom Srbije u znak protesta zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendumu, reditelj Dragoslav Bokan je u izjavi za TV Pink vrijeđao potpredśednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi i proglasio je za nacionalnog neprijatelja.

„Potreban je odgovor, ne samo to ‘oni su grozni, oni su ovakvi, onakvi…’ Jesu, ali to nije tema. Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod Čanka u njegovu antisrpsku organizaciju kada je bila mlada đevojka i studirala šta? Rumunski jezik! Iz rumunske porodice! Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neprijatelj, ne samo ideološki i politički“, rekao je Bokan.

Video: TV Pink

Stranke opozicionog saveza, čiju listu na parlamentarnim izborima predvodi upravo Tepić, navele su kako je „omiljeni Vučićev reditelj“ Dragoslav Bokan na televiziji Pink „napao Mariniku Tepić i njenu cijelu porodicu.“

Marinika Tepić je već danima izložena napadima i neistinama, koje osmišljava izborni štab Aleksandra Vučića, ali je vrhunac beščašća realizovan danas kada je javno proglašena državnim neprijateljem zbog njenog nacionalnog porijekla“, navele su opozicione stranke.

Iz tih partija su dodali kako „neće dozvoliti da Vučić, koji je prebrojavao krvna zrnca svim ljudima u regionu tražeći ubistva 100 za jednog, za šta nikada nije odgovarao, i ovaj put prođe bez posljedica“.

Izvor: N1

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *