Jelušić: Za smjenu Vlade postoji konsenzus DPS-a i DF-a | Vučurović: Postoje sumnje da je Božena „džoker” DPS-a

Crna Gora

Dva najjača politička subjekta – Demokratska partija socijalista i Demokratski front zalažu se za iste stvari, tako da će imati više nego značajan konsenzus oko Prijedloga da se glasa o nepovjerenju Vladi – ocijenila je za Pobjedu poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić

Istakla je da su DPS i DF po pitanju podrške izvršnoj vlasti vrlo unisoni.

Isto misle, isto govore. Zalažu se za istu stvar – za smjenu ove Vlade, a po onome što je u parlamentu govoreno i na koji način je postavljeno čini mi se da o tom pitanju već postoji značajno saglasje – istakla je Jelušić.

Smatra i da bi poslanici Demokratskog fronta trebalo da podrže ovu inicijativu opozicije „ukoliko stoje na pozicijama koje su zacrtali”. Jelušić je navela da kako oko pitanja smjene Vlade postoji saglasnost dvije stranke sa najvećim brojem poslanika – DPS-a i DF-a, manje političke partije ne mogu uticati na ishod odluke.

Zbog ta dva najveća subjekta praktično nijedna manja politička partija nema nešto posebnog razloga da glasa ili ne glasa, jer ne bi mogla ništa tu da promijeni – kazala je Jelušić.

Komentarišući posljednju ponudu DF-a koja bi trebalo da riješi političku krizu, na koju bi URA i Demokrate trebalo da daju odgovor do 10. decembra, Jelušić je kazala da ne vidi ništa posebno novo u toj inicijativi.

Mi smo jasni u tom smislu da su nam ozdravljenje i neka vrsta normalizacije sudske grane prioritet svih prioriteta – naglasila je ona.

Jelušić je poručila i da ne vidi razlog zbog kojeg ne bi podržali Platformu opozicije za građanski i evropski konsenzus čiji je cilj rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov za dalji evropski put države. 

Svaka akcija koja na neki način može da vodi nekoj inkluzivnosti, pravovremenim, dobronamjernim inicijativama – zašto da ne. I, naravno, ako je lišena bilo kakvih pokušaja da se na nekakav ideološki ili bilo drugi način spinuje ili dovodi u pitanje opredjeljenje Crne Gore za evropske integracije, članstvo u savezima koja smo već preuzeli, pokušaj je da jednu demokratsku inkluzivno-sekularnu državu stavimo na noge i da je učinimo servisom svih građana – zaključila je Jelušić.

Izvor: pobjeda.me


Reagujući na izjavu Božene Jelušić, poslanik Nove srpske demokratije Jovan Vučurović saopštio je da je politički trenutak težak, a izjave poslanice Jelušić neozbiljne, te da to nije dobra poruka javnosti, posebno kad postoje sumnje da je upravo ona taj „džoker” u koga se uzda DPS prilikom izglasavanja nepovjerenja vladi

Nadamo se da te informacije nijesu tačne i da je URI bliža platforma DF, koja nudi korektan dogovor i jedini logičan put za izlazak iz krize, od prelaska u tabor Mila Đukanovića. Složićemo se da DPS u parlamentarnoj većini ima ideološki mnogo bližih od DF-a, ali je valjda, u crnogorskoj politici dosta bilo Pozitivne Crne Gore i sličnih prevara – kazao je Vučurović.

Zato, kako je kazao, nije glavno pitanje inicijativa opozicije, nego da li je URA spremna da podrži platformu DF-a koja kaže da treba poštovati volju građana koja je neprikosnovena, bez obzira da li neko voli DF ili ne.

Podsjetićemo da je URI bila neprihvatljiva rekonstrukcija Vlade Zdravka Krivokapića i bilo bi čudno da odbiju još jednu inicijativu koja nudi političku stabilnost i mogućnost da se Crna Gora pokrene sa mrtve tačke. A mi se, pored svih glasina, uzdamo u poslanicu Jelušić da neće popustiti – zaključio je Vučurović.

Izvor: facebook.com | Nova srpska demokratija

Tagged

1 thought on “Jelušić: Za smjenu Vlade postoji konsenzus DPS-a i DF-a | Vučurović: Postoje sumnje da je Božena „džoker” DPS-a

  1. Jokera neće biti, biće ravnoteža jaraca na brvnu. I brvo će pući. Cilj je još produžiti krug istog, u kojem ekskluzivno pune vreće jedni te isti punjači…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *