Građani biraju vlast na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici ‒ zatvorena birališta

Crna Gora

U Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju danas se održavaju lokalni izbori, na kojima, prema podacima opštinskih izbornih komisija, pravo glasa ima više od 26.800 građana. Sva biračka mjesta u tri opštine, kako prenosi TVCG, otvorena su u sedam sati.

20h

Biračka mjesta na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici zatvorena su u 20 sati, a opštinske izborne komisije nijesu dobile nijedan prigovor na regularnost današnjeg izbornog procesa.

Prema posljednjim podacima o izlaznosti, na Cetinju je do 19 sati glasalo 63,8 odsto građana upisanih u birački spisak, u Mojkovcu 80,23 odsto, a u Petnjici 44,96 odsto.

19h

CT ‒ Prema podacima OIK-a, na Cetinju je do 19 sati glasalo 63,8 odsto upisanih u birački spisak. 

MK ‒ U Mojkovcu je na lokalnim izborima do 19 sati glasalo 5.467 birača ili 80,23 odsto, saopšteno je iz OIK-a toga grada.
Prema informacijama Pobjede, policija je u Mojkovcu naredila svim ugostiteljskim objektima obavezno zatvaranje u 19 sati.

PT ‒ U Petnjici je do 19 sati glasalo 44,96 odsto birača, saopšteno je iz OIK-a.

17h

CT ‒ Na Cetinju je 54 odsto birača glasalo na lokalnim izborima do 17 sati, saopšteno je iz OIK tog grada. Na parlamentarnim izborima 2020. do 18h je u Prijestonici izašlo 60 odsto birača.

MK ‒ U Mojkovcu, kako je saopšteno iz OIK-a, glasalo j 5,177 birača ili 75,98 odsto.

PT ‒ U Petnjici je do 17 časova glasalo 2.668 birača ili 42,59 odsto, navode iz Demokratske Crne Gore

8h

CT ‒ Kako je saopšteno iz OIK-a Prijestonice Cetinje sva biračka mjesta su otvorena u sedam sati. 

MK ‒ I u Mojkovcu su tačno u sedam sati otvorena biračka mjesta, a kako prenosi TVCG i prije sedam sati jedan broj Mojkovčana je bio ispred biračkih mjesta. 

Mojkovčani su za TVCG kazali da od ovih izbora očekuju bolje dane za taj grad.

PT ‒ Sva biračka mjesta u opštini Petnjica su otvorena, kazao je predsjednik OIK Adis Duraković.

„Glasa se na 18 biračkih mjesta za 31 mjesto u lokalnom parlamentu, a broj birača u opštini Petnjica je 6.264. Građani biraju između sedam lista”, kazao je on.


Prema podacima opštinskih izbornih komisija, pravo glasa ima ukupno više od 26,8 hiljada građana.

Na Cetinju je potvrđeno osam izbornih lista, a glasačko pravo ima 13.753 birača.

Na izborima u Prijestonici učestvovaće Stara garda LSCG, Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora, Demokratska partija socijalista (DPS), „Socijaldemokratska partija (SDP) i građani”.

U izbornoj trci na Cetinju biće i Građanski pokret (GP) URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Demokratska Crna Gora i koalicija Socijaldemokrate (SD) – Liberalna partija.

U Mojkovcu će učestvovati šest izbornih lista: Ujedinjena Crna Gora-Ujedinjeni Mojkovac, Ne damo Mojkovac, koalicija DPS-SD-LP, Demokrate, GP URA i Za budućnost Mojkovca.

Glasačko pravo u Mojkovcu ima 6.814 birača.

Sedam izbornih lista učestvovaće na izborima u Petnjici, na kojima pravo glasa ima 6.264 birača.

U Petnjici su na glasačkom listiću Stranka Pravde i pomirenja, SDP, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, DPS, Demokrate, SNP.

Biračka mjesta biće otvorena do 20 sati.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.