Banović (SDP): Nema koalicije sa onima koji negiraju Crnogorce i oduzimaju Prijestonici Cetinjski manastir

Crna Gora

Zamjenik predśednika Socijaldemokratske partije Borislav Banović rekao je da je nijesu zvanično dobili pozive za pregovore o formiranju vlasti na Cetinju. On je u Jutarnjem programu TVCG poručio da je za SDP nemoguće da formiraju koaliciju sa strankama koje negiraju Crnogorce ili bilo koju naciju u Crnoj Gori, ili onima koje su za to da se oduzme Prijestonici vlasništvo imovine nad Cetinjskim manastirom.

„Ako neko misli da SDP može na Cetinju raditi sa partijama koje negiraju Crnogorce, ili bilo koju drugu naciju ili narodnost u Crnoj Gori onda je to nemoguće. Ako neko misli da se na Vladi Crne Gore može donijeti odluka da se Cetinju uzme vlasništvo nad Cetinjskim manastirom onda je i to problematično”, poručio je Banović.

Banović je kazao i da u koaliciju mogu samo sa subjektima koji njeguju antifašističke vrijednosti i poštuju nacionalni i vjerski identitet.

„Prerano je govoriti sa kim će SDP formirati koaliciju na Cetinju. SDP je na izbore izašao sa više nestranačkih ličnosti i nije sam koji odlučuje o postizbornim sporazumima. Tu je jedna grupa mladih ljudi sa kojima želimo nastaviti saradnju i čije mišljenje želimo da čujemo”, poručio je Banović.

On je kazao i da je lijepo je što se SDP nalazi u političkoj poziciji u kojoj sa svih strana vlada interesovanje za saradnju.

„Pored svih tih lijepih pozicija ostaje činjenica da je Cetinje u problemu. Ko god da formira vlast ima težak zadatak i treba da se više okrenemo tome što nam je raditi, nego ko će s kim u koaliciju. Bilo ko da formira vlast suočiće se sa problemina i u infrastrukturi i u finansijama”, kazao je Banović.

Banović je kazao i kako pretpostavlja da bilježe rast podrške na račun birača DPS-a, ali i kako dodaje jedan dio glasača GP URA, a dodaje i da Demokrate bilježe pad na Cetinju. 

Izvor: rtcg.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.