Damjanović: Spajić mi je nudio mjesto ministra u rekonstruisanoj Vladi

Crna Gora

U Crnoj Gori je problem sistem i što se ne daje šansa da se pošteno radi, kazao je on

Smijenjeni v.d direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović kazao je, gostujući na TV Adria, da mu nije objašnjeno zašto mu nije produžen mandat.

Damjanović je takođe kazao da mu je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ponudio ministarsku poziciju u potencijalno rekonstruisanoj vladi.

„U septembru sam otvorio teme sa Spajićem zašto mi se ne daju pomoćnici i zašto se ne otvaraju neki konkursi, a dobio sam odgovor da on misli da nisam optimalan za funkciju koju obavljam, već da treba da obavljam neku drugu, možda i ministarsku ako se Vlada rekonstruiše”, kazao je Damjanović.

Otkrio je da nakon sastanka sa Spajićem nije bilo nikakve komunikacije, kao i da je potom Vlada donijela odluku o prestanku njegovog v.d statusa.

„Ne znam i neću da tumačim suštinske razloge smjene. Nisam siguran da od vremena kad sam smijenjen pa do sada ima i približnih rezultata. Ovdje je problem sistem i što se ne daje šansa da se pošteno radi”, kazao je Damjanović.

Dodaje da onaj ko ga je smjenio nije ništa dobro napravio sistemu i državi.

„Maliciozno je slati cinične opaske kako neke akcije nisu bile poznate v.d direktoru Uprave prihoda i carina poput akcija suzbijanja kokaina. To nije moguće obaviti bez prvog čovjeka u upravi tj. mog znanja”, naveo je Damjanović.

Govoreći o akciji zaplijene kokaina, Damjanović kaže da su za nju najzaslužniji Uprava prihoda i carina i Uprava policije uz podatke koje su dobili od međunarodnih partnera.

Prema njegovim tvrdnjama, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nikad nije rekao da on nije imao saznanja o akciji zaplijene kokaina.

„Sva saznanja sam imao, a takođe dva službenika Uprave prihoda i carina koja su imala saznanja treba da dobiju nagradu koja im je obećana”, zaključio je Damjanović.

Izvor: dan.co.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.