Tenzije na sastanku povodom KAP-a: Đukanović gađao Milatovića fasciklom

Crna Gora

Kako prenose portali Vijesti i RTCG, na sinoćnjem sastanku povodom aktuelne krize u Kombinatu aluminijuma došlo je do okršaja između ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i predśednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Milutina Đukanovića. Sastanak je održan u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Izvor portala Vijesti navodi da je rasprava o rješavanju situacije u KAP-u prerasla u političko nadgornjavanje između Đukanovića i Milatovića koji je, između ostalog, rekao da „DF neće u Vladu”, nakon čega je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić pokušao da smiri situaciju i pozvao Đukanovića da izađu napolje i da zapale cigaretu.

„Kada su krenuli da izlaze Milatović je rekao ‘ne morate se ni vraćati’, nakon čega ga je Đukanović gađao fasciklom”, ispričao je Vijestima učesnik sastanka.

Izvor Vijesti navodi da poruka Milatovića nije bila upućena Bojaniću, već je Milatović persirao Đukanoviću.

Drugi učesnik sastanka kazao je da je Milatović reagovao na Đukanovićeve tvrdnje da je Vlada nesposobna i da bi on riješio problem za tri minuta, ali da neće pošto nije u Vladi.

Navodno mu je na to Milatović odgovorio da će možda uskoro i biti, a da možda i neće i kada je Đukanović krenuo da izlazi, rekao mu da ne mora ni da se vraća.

Tada ga je, prema navodima istog izvora, Đukanović gađao.

Đukanović je, u izjavi za Portal RTCG, potvrdio da se desio incident na sastanku koji je sinoć organizovan u Ministarstvu ekonomskog razvoja povodom aktuelne situacije u Kombinatu aluminujuma (KAP).

„Samo ću reći da neću da dozvolim da me vrijeđa bilo ko, a posebno ne neko ko je pukom igrom slučaja na poziciji na kojoj je sada. Cijeli taj događaj isprovocirao je upravo ministar”, kazao je Đukanović za Portal RTCG.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja nisu se oglašavali povodom događaja.

Izvor: vijesti.me | rtcg.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *