Krivokapić: Povlačenje predloga opozicije pobjeda izvršne vlasti

Crna Gora

„Ovo je pobjeda građana koji žele drugačiju, zdravu i pravu Crnu Goru”, kazao je premijer.
On je istakao da se i na današnji dan vidjela neozbiljnost koja traje već 30 godina.

„Obećanje, ludo radovanje, to je igra ovih koji su pokušali da političkom korupcijom dobiju zlatni glas. To se ranije u Crnoj Gori dešavalo, ali ovoga puta, ovo je prava demokratija u kojoj narod ne dozvoljava, pa ni poslanicima, da pomisle da treba slobodnu volju građana na izborima promijeniti jer sve tri koalicije su imale jedan zadatak, da smijene ovaj režim”, istakao je Krivokapić.

Dodao je da postoji zakonitost da oni koji uđu u dil sa DPS-om više ne postoje.

„Da li će postojati četiri godine, ili dva mandata, to je pravo izbora određenih političkih partija, ali zakonitost je neumoljiva, veliki koriste male. Oni koji su u SDP-u 2015. godine javno prozivali njihove kolege koji pripadaju sada drugoj opciji da vrše političku korupciju, sami žele političku korupciju”, kazao je on. 

On je zahvalio svim pojedincima koji su shvatili ovu igru.

„Oni su sa ovim gestom pokazali ozbiljnost i odgovornost i da imaju imalo obraza, oni bi podnijeli ostavke. ne bi se igrali sa ponudama o izbornom zakonodavstvu ili novim izborima. To  Crna Gora sigurno neće vidjeti u narednom periodu jer je nešto pobijedilo sve političare, a to je Evropa sad”, istakao je predsjednik Vlade. 

On je pitao novinare zašto ne pitaju s kim je DPS pregovarao ovih dana.

„S kim su se dogovorali, ko su ti ministri, ko su potpredsjednik i premijer. Zbunili su međunarodnu zajednicu lobiranjem. Žrtvovali su 20 miliona dolara i ništa nisu uradili. Neka pokažu koliko su odgovorni, to je jedino što mijenja Crnu Goru, a ne odnos – ja obećam a sve uništim”, rekao je Krivokapić.

Nije želio da pojasni izjavu o lobiranju. 

„Oni koji plaćaju znaju koje su lobiste uzeli i za koga oni rade. Imam inforamcije koje ne mogu da dijelim sa vama, prava adresa za pitanje je DPS. Oni pregovaraju tajno kao što su čitavog života radili. Dogovaraju sa ljudima koji misle da u jednom trenutku nešto da ućare”, kazao je on.

On je kazao da ova Vlada jedino može podnijeti ostavku ako planirani budžet ne realizuju do juna naredne godine. 

Kazao je da se nada da će Skupština prihvatiti budžet onakav kakvog ga predlaže Vlada. 

„Nikakvo krojenje budžeta ne može pomoći građanima”, kazao je on. 

Govoreći o skraćenju mandata Skupštini kazao je da je nezamislivo kretati u bilo kakve avanture bez izbornog zakonodavstva, tužilaštva i sa crnim fondovima. 

„Nismo stvorili preduslove za izbore koji će napokon pokazati pravo stanje bez ičijeg uticaja”, kazao je on.  

Razloge za odbacivanje inicijative komentariše kao prebacivanje lopte u tuđe dvorište. 

„To je vrlo neozbiljna igra, ali svako može da se igra kako hoće. Ja bih volio da se desi da DPS sa DF.-om stvopri preduslove nove političke igre u Crnoj Gori, mislim da bi to bio dobitak za sve”, zaključio je premijer. 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *