URA, SNP i stranke manjina potpisuju memorandum o saradnji

Crna Gora

Socijalistička narodna partija Crne Gore, GP URA i politički predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori potpisaće śutra memorandum o saradnji, kojim će, kako su kazali iz SNP, biti omogućena stabilizacija političkih prilika i prevazilaženju unutrašnjih podjela.

U izjavi za Portal RTCG, predśednik SNP Crne Gore Vladimir Joković negira da ovaj dokument ima bilo kakve veze sa pregovorima o vladi, pa i manjinskoj.

Nezvanično se može čuti da SNP, kao i manjine, sa pokretom URA pregovaraju o manjinskoj vladi ali Joković kaže da ne zna sa takve pregovore i da ovaj akt nema nikakve veze sa formiranjem Vlade.

„Radi se o dokumentu koji treba da otvori put ka stabilizaciji političkih prilika u zemlji i jačanju saradnje i razumijevanja, na dobro svih. Nema to nikakve veze sa vladom, niti sa pregovorima, niti se o tome pregovara. Tokom dana biće dostavljeno medijima zvanično saopštenje”, kazao je Joković.

Prema nezavničnim saznanjima Portala RTCG, memorandum SNP potpisuje sa, između ostalih, Albanskom listom, savezom „Jednoglasno” i Bošnjačkom strankom.

Izvor: fosmedia.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *