MANS: PZP i Socijaldemokrate i dalje kriju kako su potrošile 1.8 miliona € iz budžeta

Crna Gora

Izvor: MANS


Parlamentarne političke partije koje godinama uzimaju ogromna sredstva od države, a kriju sve podatke o svojim finansijama su Socijaldemokrate i Pokret za promjene”, saopštila je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

„Dok je SD za poslednje dvije godine iz javnih sredstava uzeo preko 1,1 milion eura, PZP je dobio skoro 700 hiljada eura. Preciznije, iz državnog budžeta SD je u 2019. i 2020. dobila 593,920 eura, a iz opštinskih 539,487 eura. U istom periodu PZP je od države dobio 503,628 i dodatnih 179,152 eura od opština”, informišu iz MANS-a.

Iz MANS-a kažu da te dvije partije nisu odgovorile ni na jedan njihov zahtjev za informacijama, te da su sakrile sve svoje prihode i troškove u poslednje dvije godine. Na taj način je, kako navode, od javnosti skriveno kako je potrošeno 1,8 miliona eura sredstava iz javnih fondova.

„Takvo postupanje ovih partija dodatno povećava sumnje u zakonitost njihovog rada, jer one uzimaju ogromna sredstva od države, a podnose samo šture finansijske izvještaje iz kojih se ne mogu vidjeti ni osnovne stvari o njihovom poslovanju. Čelnici tih partija ovih dana se javno zalažu za transparentnost trošenja novca građana, dok istovremeno kriju kako se oni odnose prema značajnim sredstvima koja dobijaju iz državnog i opštinskih budžeta.”, ističu iz MANS-a.

Iz MANS-a pozivaju ove dvije partije da konačno objave podatke o svom finansiranju.

„MANS je od svih političkih partija tražio da učine javnim podatke o svojim finansijama i Demokratska Crna Gora, FORCA, Bošnjačka stranka i DEMOS su nam dostavili sve informacije, koje će uskoro biti dostupne i na našem sajtu”, zaključuje se u saopštenju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.