DNP najavila osvetu Vladi zbog smjene svog kadra

Crna Gora

Demokratska narodna partija objavila je na svojoj Facebook stranici reagovanje povodom današnje smjene Jelene Kljajević sa mjesta direktorice Nacionalnih parkova.

Saopštenje prenosimo integralno:

„Demokratska narodna partija obavještava javnost da je danas odlukom odumiruće Vlade Zdravka Krivokapića smijenjena direktorica Nacionalnih parkova, Jelena Kljajević, i to u sramnoj kadrovskoj kombinatorici Zdravka Krivokapića, Ratka Mitrovića i Žane Praščević.

Nakon što su kadrovi DNP-a već eliminisani iz Monteputa, Uprave za šume, Barske plovidbe i desetine drugih odbora i sistema, ostaje nam da konstatujemo da ovakvoj Vladi nije potrebna podrška poslanika DNP-a, i da ćemo se u skladu s tim i ponašati prilikom predstojećih glasanja u Skupštini.

A to, za početak, znači da će poslanici DNP-a, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić. Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a, više zaista nemamo nikakvu obavezu prema kadrovima Zdravka Krivokapića i njegovoj mjeri istine, kojoj bi i baron Minhauzen pozavidio.

Takođe, poslanici DNP-a će potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za ministra Ratka Mitrovića, kao i za lica, koja su sa njim povezana, jer je on posljednja adresa u Crnoj Gori, koja može podnositi predloge za nečiju smjenu a da prije toga sam ne bude smijenjen i procesuiran.

O Žani Praščević tek nećemo trošiti riječi već ćemo sačekati ishod sudskih postupaka koji će se voditi protiv nje, ali i nekih postupaka koji se pokušavaju prikriti pronalaženjem „dobrovoljaca” i ljekarskih uvjerenja kako bi se pobjeglo od istine. Ali, ni Prašćević, ni divlji graditelj Mitrović, neće izbjeći krivično pravnu odgovornost zbog brojnih zloupotreba službenog položaja.

A za nedostojnog premijera Krivokapića, koji je, sve što je obećao, slagao i narod i crkvu, DNP još jednom ističe tačnu dijagnozu da je riječ o malicioznom političkom diletantu, koji je umislio da je ovaj narod toliko naivan da ga već odavno nije pročitao kao nesposobnog revanšistu posebnih stanja koji je postao sveopšti predmet sprdnje.

Što se tiče Jelene Kljajević, DNP joj pruža punu podršku jer je svojim profesionalnim i ljudskim kvalitetima i angažmanom uspjela da oporavi posrnule Nacionalne parkove i pokaže da je dostojna funkcije koju je obavljala. A onima, koji su se danas prodali zbog kratkoročne funkcije, izdavši svoje najbliže, DNP poručuje da zaslužuju samo prezir i nepomen, kao i da će vrlo brzo biti smijenjeni, a onda će im izazov biti i da izađu u narod. A DNP-u to nikada nije bio problem.”

Podsjetimo, Vlada je danas na predlog ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića smijenila Kljajević, koja je poziciju „po dubini” zauzela kao kadar DNP. Upravni odbora Nacionalnih parkova konstatovao je da je stanje u tom preduzeću zabrinjavajuće i da je račun Nacionalnih parkova blokiran zahvaljujući nesavjesnom radu sada već bivše direktorice.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *