Šaranović: Partneri smo samo ako dio procesa nije DPS

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović ocijenio je da je opravdana dilema po pitanju Memoranduma o saradnji partija dijela vlasti i manjina, jer njegovi potpisnici izbjegavaju da kažu je li on uvod u novu vladu, odnosno da li to znači da je moguće da DPS bude partija sa kojom bi se gradilo partnerstvo u budućnosti.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da od potpisnika dokumenta očekuju da im daju garanciju da memorandum nije uvod u pronevjeru izborne volje građana.

„Pitanje saradnje s DPS-om za nas nije retoričko pitanje. To je pitanje na koje mi dajemo odgovor u roku od jedne sekunde. DPS sa nama ne može biti partner u procesu koji znači ozdravljenje crnogorskog društva. Kad budemo imali garanciju svih partnera da ovakav DPS neće i ne može biti partner, onda ćemo mi biti partneri ovog procesa”, poručio je Šaranović.

Smatra i da je indikativno to što se Memorandum o saradnji partija dijela vlasti i manjina pojavio dva dana nakon što je opozicija odustala od inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore.

„Dva dana nakon toga imamo dokument koji nije ponudio ništa novo. Kad je u pitanju Demokratska Crna Gora, potpuno smo saglasni sa svim onim što Memorandum sadrži. To su naši proklamovani programski principi koji su usvojeni na Kongresu. Na istom tom Kongresu je predsjednik naše partije, kao tada opozicione, kazao da manjine uvijek treba da budu u vlasti, bez obzira ko tu vlast čini”, rekao je Šaranović.

Istakao je da je njihova iskrena ruka partijama manjina uvijek pružena, a dokaz tome je, kako kaže, manjinska podrška Demokrata albanskim partijama u Tuzima kako bi DPS u toj opštini otišla u opoziciju.

Izvor naslovne fotografije: TVCG Screenshot

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *