Abazović: Padne li budžet, pala je i vlast

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG

Budžet je veliki test za parlamentarnu većinu, i ako ne bude izglasan onda treba pogledati istini u oči i reći da ova parlamentarna većina ne postoji, rekao je potpredśednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, prenosi Portal RTCG.

On je u intervjuu Vijestima kazao da bi svi voljeli da prośečna zarada u Crnoj Gori bude hiljadu eura, a minimalna 800, ali da to u ovom trenutku nije realno i da vidi pokušaje da se budžet „izmasakrira”, a onda da se stave okovi Vladi da ne može da ispuni ono što bi bilo eventualno prihvaćeno.

Potpredśednik Vlade tvrdi da URA neće podržati inicijativu DPS-a za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koja je najavljena za 3. januar.

On u najavljenoj inicijativi Demokratskog fronta (DF) ne vidi ništa nelegitimno, ali smatra da bi se novim izborni procesom samo izgubilo još sedam, osam mjeseci, možda i godinu.

„Nisam siguran da je to baš odgovoran odnos prema građanima, ali kažem i ostajem pri stavu da ako nema drugog rješenja izbori su čisto rješenje, mi moramo mandat vratiti građanima. Na kraju, šta će nam mandati ako ne možemo da sprovodimo promjene”, rekao je Abazović.

Abazović je istakao i da ostaje pri ranije izrečenom stavu da očekuje iznenađenja iz Vašingtona koja će uticati na rasplet političke krize u Crnoj Gori.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *