Nimanbegu: Jednake šanse za manjinsku vladu i za nove izbore

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Jednake su šanse, sudeći prema javnim porukama nekih političara, da se ide ili prema manjinskoj vladi ili prema izborima, ocijenio je u intervjuu Pobjedi Genci Nimanbegu, predsjednik Nove demokratske snage Forca i poslanik Albanske liste.

„Eksperiment nazvan „ekspertska” a u stvarnosti aktuelna i sada već nelegitimna vlada je takođe bila dijelom manjinska. Sadašnji potpisnici memoranduma to i potvrđuju – da je to bio promašaj koji se raspao odavno. Doduše, nekima je trebalo vrijeme da ili uvide ili priznaju”, naveo je Nimanbegu.

Kaže da je Crna Gora višeslojna, da nema dvije strane već da ima više nacija, religija i da je potrebno da se politički akteri povuku sa sadašnjih pozicija par koraka da bi išli naprijed.

„Jednake su šanse, sudeći prema javnim porukama nekih političara, da se ide ili prema manjinskoj vladi ili prema izborima. Ali svakako, u interesu je svih, da će to raditi neka nova vlada. Ova vlada u svom sastavu ima i članove koji najavljuju novu partiju, a navodno su bili nestranački eksperti. Jasno je da su u svom radu oni jasno zloupotrijebili svoju funkciju u cilju političke afirmacije iz čisto ličnih interesa”, naveo je Nimanbegu.

Nimanbegu je poručio da među potpisnicima Memoranduma o saradnji manjinskih partija, SNP-a, URE i Civisa, fali Hrvatska građanska inicijativa, ali, kako je rekao, mjesta u toj saradnji ima i za druge političke subjekte.

On kaže da je ideja Memoranduma opisana u stavovima koje on sadrži.

„Nadam se da potpisnici ovog dokumenta nemaju previše različita očekivanja od memoranduma o saradnji i poručujem im da često čitaju i voljno primjenjuju u svom političkom radu postulate ovog dokumenta. Shvatajući kao jednu zajedničku javno iskazanu spremnost da se, sa tim zajedničkim imeniteljima, krene u primjenu političkog dijaloga u Crnoj Gori kao osnova za pokretanja veće političke, društvene i ekonomske stabilnosti u Crnoj Gori”, naveo je Nimanbegu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *