Marija Vuković najbolja sportistkinja Crne Gore

Sport

Izvor: Portal RTCG

Atletičarka, Marija Vuković izabrana je za najbolju sportistkinju Crne Gore u 2021. godini u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), prenosi Portal RTCG.

Osim nje, kandidati za sportistu/sportistkinju 2021. godine bili su: Vojin Ćaćić (odbojka), Jelena Maksimović (karate), Jovanka Radičević (rukomet), Jovica Marković (streljaštvo), Miroslav Vujović (kik boks) i Stefan Vukotić (džiu-džicu).

Vuković je u godini na izmaku bila deveta u finalu skoka uvis na Olimpijskim igrama u Tokiju sa preskočenih 196 centimetara, što predstavlja najvrjedniji rezultat u istoriji crnogorske atletike.

Osvojila je zlatne medalje na Balkanskim prvenstvima u dvorani u Istanbulu i otvorenom u Smederevu, a zlatna je bila na prvenstvu Malih zemalja Evrope u San Marinu.

Trijumfovala je na mitinzima u Atini, i kao sedmoplasirana završila je nastup na Evropskom prvenstvu u dvorani.


Ranije danas portal RTCG prenio je da je Marija Vuković najbolji je sportista Crne Gore u ovoj godini i u tradicionalnom, 67. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).

Ona je u toj anketi dobila 40 glasova.

Prošlogodišnji laureat, stonoteniser Filip Radović, završio je na drugom mjestu sa 32, dok je treći bio Stefan Vukotić sa 13 glasova.

Kao četvrtoplasirani završio je Petar Liješević (5), peti je bio Miroslav Vujović (4), dok su Jovanka Radičević i Nikola Vučević osvojili po glas.

Najbolji novinar u izboru USN je Goran Radević iz Televizije Crne Gore, a najbolji mladi novinar Alen Kasmić iz Dnevnih novina.

U anketi učestvovala su 98 članova Udruženja.

Žiri Udruženja, na zahtjev Svjetske asocijacije novinara, dostavio je odluku o najboljim sportistima Crne Gore u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji to su Filip Radović, Stefan Vukotić i Petar Liješević, a u ženskoj Marija Vuković, Jelena Maksimović i Bojana Gojković.

Komisija Udruženja odlučila je da priznanje Ranko Jovović, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika, dodijeli dugodišnjem novinaru i uredniku Boru Odalovuću.

Svečano uručenje nagrada USN-a biće održano 24. decembra na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.