Veljović optužen zbog napada na policajce

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Osnovno državno tužilastvo na Cetinju podnijelo je danas Osnovnom sudu optužni prijedlog protiv savjetnika predsjednika Crne Gore za bezbijednost Veselina Veljovića zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

Veljović je uhapšen 5. septembra na Cetinju, tokom protesta protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija. Narednog dana je pušten da se brani sa slobode odlukom sudije za istrage Osnovnog suda na Cetinju Borka Lončara.

„Odbijen je prijedlog tužilaštva da mu se odredi pritvor. Sud je uvažio argumente odbrane i nije našao zakonski osnov za određivanje pritvora”, kazao je tada Veljovićev advokat Mihailo Volkov.

Veljović je rekao da nije počinio nijedno krivično djelo, nijedan prekršaj već da je sve farsa koju su direktno naložili premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Saopštio je da vjeruje da je riječ o političkom progonu i političkoj osveti Krivokapića i Abazovića, a ne o činjenicama i istini, te istakao da neće uspjeti da ga uplaše niti ućutkaju. Kazao je da se nikad u Crnoj Gori nije desilo da predsjednik Vlade daje nalog za hapšenje građana. Njegov branilac, advokat Nikola Martinović, kazao je da je tužilac stavio Veljoviću krivično djelo napad na službeno lice u vršenju svoje dužnosti, a da nije naveo imena lica koja su navodno napadnuta. Martinović je kazao da tužilac na Cetinju u svojim dokazima nije imao ni indiciju ko je lice koje je navodno napadnuto.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *