Vlada raskida Ugovor o koncesiji za izgradnju mHE u Barama Kraljskim

Crna Gora

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić na Twitteru je podijelio informaciju da će Vlada raskinuti ugovor o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana na Crnji, Ljubaštici i Crnom Potoku.

„Na osnovu informacije i prijedloga Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila predmetnu informaciju i prihvatila prijedlog Ministarstva kapitalnih investicija o raskidanju Ugovora o koncesiji za izgradnju mHE „Crnjaˮ, mHE „Ljubašticaˮ i mHE „Crni potokˮ. Takođe, na osnovu prijedloga Ministarstva kapitalnih investicija Vlada je usvojila zaključak kojim je zadužila MKI da pokrene postupak raskida ugovora o koncesiji mHE „Skrbušaˮ, na dijelu vodotoka Skrbuša. Time nastavljamo da ispunjavamo data obećanjaˮ, napisao je Bojanić.

Mještani Bara Kraljskih već par godina vode borbu za očuvanje svojih vodotoka. Brojni protesti koje su organizovali okupljali su građane cijele Crne Gore, a nastavljeni su i nakon promjene vlasti prošle godine, zato što je nova Vlada preko godinu dana radila na raskidanju, prema njihovim tvrdnjama, nezakonitih ugovora.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *