„SDP namjerava da razgovara sa DPS-om, za Staru Gardu tako nešto neprihvatljivo!”

Crna Gora

Stara Garda LSCG na svojoj Facebook stranici podijelila je informaciju o sinoćnjem sastanku Stare Garde i cetinjskog odbora SDP-a o formiranju nove vlasti u prijestonici

Saopštenje prenosimo integralno:

„Sinoć je na Cetinju održan sastanak predstavnika Stare Garde LSCG i OO SDP vezano za mogućnost saradnje, a u vezi potencijalnog formiranja nove gradske uprave.

Saslušali smo namjere SDP-a i iste primili k znanju. Naime, SDP namjerava da povede razgovore sa DPS-om, preferirajući sa njima mogućnost koalicione saradnje u ovom ili onom obliku! Za Staru Gardu LSCG je tako nešto neprihvatljivo! Isključujemo svaku potencijalnu mogućnost koja bi nas odvela u savezništvo sa DPS-om! Mi čvrsto stojimo na svojim predizbornim pozicijama u kojima smo poručili da jedne želimo da smijenimo sa pozicija višedecenijske vlasti, a da drugima ne dozvolimo da tu istu vlast preuzmu.

Želimo da procesuiramo one ljude koji su odgovorni za pljačkanje budžeta naše opštine!

Iz tih razloga Stara Garda LSCG ostaje otvorena samo za inicijativu u kojoj naša tri mandata ne bi poslužila za dekor nego bi bila neophodna za formiranje nove gradske uprave.

Nadalje, u našem razgovoru smo jasno stavili do znanja da isključujemo mogućnost postizborne koalicije sa Demokratama i Urom, kao i da smo spremni prihvatiti, ukoliko je SDP obezbijedi, njihovu bezuslovnu manjinsku podršku novoj gradskoj upravi sačinjenoj od predstavnika SDP-a i Stare Garde LSCG!”

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.