Kovačević: Dva miliona € od Srbije za Opštinu Nikšić, hvala Aleksandru Vučiću

Crna Gora

Izvor: Vijesti Online


Opštinska kasa Nikšića punija je za dva miliona eura, zahvaljujući pomoći grada Beograda i Srbije. To je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao prvi čovjek opštine, Marko Kovačević.

Tim novcem će biti finansirano više projekata, a sporazum Beograda i Nikšića je dogovoren tokom razgovora koje su Kovačević i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, imali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem.

„Tu ima više projekata, ali najznačajniji su rekonstrukcija ‚Široke ulice’ u Dragovoj Luci, kao i rekonstrukcija Ulice ‚Živka Nikolića’. Takođe, imamo i program podrške kulturi i sportu, gdje će jedna od značajnijih stvari biti renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi ‚Dušan Bojović’ u Župi“, kazao je Kovačević.

Sredstva će takođe biti opredijeljena za podizanje tehničke osposobljenosti Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spasavanja, za projekte koje kandiduju, kao i za subvencije investitorima koji budu dolazili u Nikšić,.

Kovačević je ocijenio da je ovo značajna investicija za Nikšić.

„Ovo je izuzetno značajna stvar za naš grad, i pokazuje koliko je Nikšić uvažen. Ovim smo ispunili i naše obećanje da ćemo naše političke veze koje imamo u regionu iskoristiti na dobrobit našeg grada i sugrađana. Projekti koji budu finansirani iz ove podrške biće na korist svih građana“, poručio je predsjednik Opštine.

Planirano je da svi projekti budu realizovani naredne, a pomenuta pomoć, prema riječima Kovačevića, uliva sigurnost kada je u pitanju naredna godina, posebno imajući u vidu da je najavljeno smanjenje planiranih sredstava iz Egalizacionog fonda.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.