ODT Bar: „Građani bezbjedni, Begzić prijeti samo sebi”; Sekulović: „Nadam se najboljem ishodu u Baru”

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Građani Bara su bezbjedni, a policija pokušava pregovorima da spase život i samom Edinu Begziću koji prijeti da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u tom gradu, saopštio je za TVCG Radovan Đurišić iz Osnovnog državnog tužilaštva. On je kazao da se nada da će ishod pregovora biti uspješan.

Barska policija evakuisala je stanare zgrade u ulici Maršala Tita u Baru zbog prijetnje Edina Begzića da će aktivirati eksploziv koji je postavio ispred filijale NLB banke u tom gradu. On je poručio da neće odustati dok banka radnicima „Primorke” ne isplati novac.

Đurišić je kazao da pregovori i dalje traju.

„Pokušavamo na miran način da riješimo ovu situaciju s obzirom na to da je i sam Begzić nenasilan i ne prijeti drugima, prijeti samo sebi”, kazao je Đurišić.

Istakao je da se nada da će uspjeti da riješe situaciju, a da se izbjegne šteta po ljudske živote ili imovinu.

„Uglavnom, njegov osnovni zahtjev je isplata novca radnicima primorke koju on navodno potražuje od NLB banke”, kazao je on.

Istakao je da je širi krug oko poslovnice obezbijeđen i da nema opasnosti po živote građana.

„A pregovorima pokušavamo da spasimo život Begziću da ne dođe do veće katastrofe”, kazao je Đurišić.


Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da ne može da prognozira kako će se riješiti situacija koja se trenutno dešava u Baru gdje muškarac prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu ukoliko se radnicima “Primorke” ne isplate dugovanja.

Sekulović je na konferenciji za medije kazao da se nada najboljem ishodu.

„Ono što primarno treba da se uradi je razumijevanje situacije i bez upotrebe sredstava prinude dođe do reakcije ove osobe. Poslate su jedinice koje treba tamo da budu, tamo su ljudi koji su kompetentni da se nose sa ovom situacijom”, kazao je Sekulović.

On nije želio da odgovori na pitanje da li je muškarac koji se predstavlja kao Edin Begzić od ranije poznat policiji kako se ne bi kreirala negativna slika.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *