SDT formira predmet zbog tvrdnji Marinike Tepić

Crna Gora

Izvor: rs.n1info.com


Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore formira predmet u vezi sa nedavnim navodima potpredsjednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić oko Mtela, potvrđeno je za Nova M.

Iz SDT je rečeno da je povodom navoda koji su iznijeti od strane M.T. u ovom tužilaštvu formiran predmet i u postupku izviđaja biće prikupljeni svi neophodni podaci i dokumentacija radi rasvjetljavanja predmetnog krivično pravnog događaja.

Tepić je prošle nedjelje kazala da je aktuelni direktor Telekoma Vladimir Lučić, dok je bio direktor Mtela u Crnoj Gori, plaćao Aca Đukanovića, Bebu Popovića i Bratislava Gašića, a da su se milioni eura ispumpavali na lažne i fiktivne ugovore.

Marinika Tepić tvrdi i da je Žika Gojković, lider POKS-a, navodno opozicione stranke u Srbiji, dio upravljačkog tima SNS-a kroz državne firme.

Prema aneksima ugovora sa Mtelom, koje je Tepić pokazala novinarima, Acu Đukanoviću do danas je isplaćeno 2.557.000 eura, Institutu za javnu politiku 407 hiljada eura, za „kis meč” aplikaciju preko milion eura, a kumu Bratislava Gašića takođe za aplikaciju više od 300 hiljada eura.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *