Od 10. januara skuplji hljeb, cijena do 65 centi

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Nove cijene hljeba primjenjivaće se od 10. januara 2022. godine, a ona neće prelaziti 0,65 € po vekni osnovne vrste, saopštila je Grupacija proizvođača pekarskih proizvoda pri Privrednoj komori Crne Gore.

Grupacija je pozdravila odluku Vlade Crne Gore da ne produži važenje Uredbe o limitiranju cijene osnovne vrste hljeba. Smatraju da je ta uredba nanijela značajne gubitke ovoj proizvodnji u posljednja tri mjeseca 2021. godine.

Predstavnici industrijskih pekara, velikih trgovačkih lanaca, Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore, na zajedničkom sastanku, održanom 23. decembra u Privrednoj komori, usaglasili su da preporučena maloprodajna cijena osnovne vrste hljeba ne prelazi 0,65 € po vekni.

„Ova preporuka je izraz zajedničke brige i društvene odgovornosti svih učesnika, a prije svega industrijskih pekara i trgovačkih lanaca da ne određuju ekonomski opravdanu cijenu do 0,70 € po vekni, uvažavajući time i dati socio-ekonomski trenutak”, saopšteno je iz Grupacije proizvođača pekarskih proizvoda i Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *