Abazović primio radnike Primorke, najavio pomoć

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Vlada Crne Gore je maksimalno posvećena da se problematizacija privatizacije AD „Primorka” Bar aktuelizuje, istakao je potpredśednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović nakon sastanka sa predstavnicima radnika AD „Primorka“ Bar. Kazao je da su uzeli obavezu da im pomognu u tome.

Taj sastanak rezultat je dogovora vicepremijera i Edina Begzića koji je prije nekoliko dana prijetio da će aktivirati eksploziv ispred filijale NLB banke u Baru ukoliko se ne zakaže sastanak sa predstavnicima vlade kako bi se pronašlo rješenje za isplatu novčanih potraživanja za zaposlene u AD „Primorka”.

Abazović je kazao da su uzeli obavezu da pomognu radnicima.

„Zahtjevi radnika su maksimalno opravdani i imaju realne zahtjeve“, kazao je Abazović.

Potpredśednik Abazović je istakao da će u tom smislu naredne aktivnosti Kabineta potpredśednika Vlade biti da u komunikaciji sa predśednikom skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Maksimom Vučinićem, otvore javnu debatu i pozovu sve da ukrste argumente.

„Abazović je naveo da će Kabinet potpredśednika Vlade poslati urgenciju prema Državnom tužilaštvu i izrazio nadu da neko novo Tužilaštvo neće čekati da zastari predmet i da će procesuirati sve one koji su učestvovali u očiglednim koruptivnim radnjama u slučaju privatizacije Primorke”, navodi se u saopštenju.

Predstavljajući problem privatizacije, predstavnici radnika AD „Primorka“ Bar su zatražili da se Vlada Crne Gore aktivnije uključi u rješavanje njihovog problema.

„Predstavnici radnika su istakli da gro njihovih problema leži u Državnom tužilaštvu, koje ranije nije ispoštovalo procedure i koje je kasnilo za svojim zaključcima”, navodi se u saopštenju.

U vrlo korektnom razgovoru, potpredśednik Vlade i predstavnici radnika saglasili su se da, sa ljudske strane, razumiju napore Edina Begzića da se bori za prava radnika kojima ne pripada, ali da metoda koju je izabrao nije prikladna.

„U tom smislu, oni su izrazili nadu da će pravosudni organi imati to u vidu i karakterisati pomenuti slučaj kroz olakšavajuće okolnosti”, saopšteno je iz Vlade.

Begzić se prije tri dana predao policiji nakon više sati pregovora ispred filijale NLB banke đe je prijetio da će aktivirati eksploziv. Stanari zgrade kao i dio ulice Maršala Tita u Baru bio je evakuisan. Zbog izazivanja panike i nereda određen mu je pritvor od 30 dana.

Izvor naslovne fotografije: Vlada Crne Gore

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *