Borovinić-Bojović apeluje na građane da novogodišnju noć dočekaju u svojim kućama

Crna Gora

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović apelovala je na građane da ostanu večeras u svojim kućama, jer je bolje da odlože jednu proslavu nego da, uslijed potencijalne zaraze koju sa sobom nosi doček Nove godine, naredne dane provedu u izolaciji ili bolnici.

Ona je predvodila jutarnju vizitu kovid pacijentima u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) na novogodišnji dan.

„Doktorka je svim pacijentima poželjela što brži oporavak uz molbu da, poslije izlaska iz bolnice, sve svoje najdraže upozore na to kakve posljedice može da izazove infekcija korona virusom kako bi se konačno razbile zablude o ovoj bolesti”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U isto vrijeme, zahvalila je kolegama i ostalom medicinskom osoblju na predanom radu kao i na činjenici da će oni, kao što rade svakog vikenda, svake večeri i tokom bilo kog drugog praznika, i novogodišnju noć provesti uz svoje pacijente.

„Ona je uputila apel građanima da večeras ostanu u svojim kućama jer je bolje da odlože jednu proslavu nego da, uslijed potencijalne zaraze koju sa sobom nosi doček Nove godine, naredne dane provedu u izolaciji ili bolnici”, zaključuje se u saopštenju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *