Mandić: Biraće se nova Vlada, popravićemo odnose sa Srbijom

Crna Gora

Izvor: Portal DAN


Popis u Crnoj Gori je namjerno odložen, da se ne bi konstatovala činjenica da najveći broj stanovnika pripada srpskom narodu, tvrdi jedan od lidera DF-a

Nova Vlada u Crnoj Gori koja će se birati u 2022. godini imaće na spoljno-političkom planu prioritet da se pridruži inicijativi “Otvoreni Balkan”, saopštio je jutros tokom gostovanja na TV Pink jedan od lidera DF-a Andrija Mandić. 

„Tri države ‒ Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija su pokazale veliku snagu i pored svih razlika pronašle zajednički jezik, a Crna Gora kojoj je prirodno bilo da bude u tom ciklusu pridruživanja toj inicijativi, ostala je nekako van svega toga. Albanija je naš direktni konkurent u turizmu. Moramo jačati ekonomiju, a ovo će biti veliki iskorak za nas, kako politički, tako i ekonomski”, poručio je on.

Popis je namjerno odložen, čak je i Njegoš govorio ‚bez Srbije nikad ništa

Mandić se u emisiji na TV Pink dotakao teme popisa u Crnoj Gori, navodeći da je namjerno odložen da se ne bi konstatovala činjenica da najveći broj stanovnika u Crnoj Gori pripada srpskom narodu i SPC.

„I Njegoš je govorio ‚bez Srbije nikad ništa’. On je bio integralni Srbin, nije razmišljao samo o podlovćenskoj Crnoj Gori. Znao je da je Srbija jaka i da može da gura čitavu nacionalnu priču koja može da iznese ekonomske terete”, zaključio je Mandić.

Istakao je da Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem vodi neodgovornu politiku i sluša inostrane adrese.

„Inicijativa “Otvoreni Balkan” je naša budućnost. Treba da rušimo barijere. Uradićemo sve što je u našoj moći. To su putevi kojima moramo da se krećemo”, naveo je Mandić. 

Podsjetio je da je narod u Crnoj Gori uspio nekako da se 30. avgusta oslobodi uticaja kako domaćih, tako i stranih centara moći.

„Ja se iskreno nadam promjenama u 2022. godini. Biraće se nova Vlada i popravićemo odnose sa Srbijom. Vlada Zdravka Krivokapića ih je samo još više pogoršala”, tvrdi Mandić. 

Smatra da je nova vladajuća struktura Crnoj Gori došla na vlast zahvaljujući srpskom narodu i uz podršku Srpske pravoslavne crkve. 

„A oni više vremena provode u ambasadama. Važnije im je šta im kaže neki činovnik u ambasadi nego što narod od njih očekuje”, navodi Mandić. 

Govoreći o Srbiji, istakao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi najveću državu u regionu, te ga stoga ne čudi što mnogi žele, kako tvrdi, „da ga zaustave i da mu nanesu ličnu štetu”. 

„Svi bi željeli da naši srpski političari idu na šaltere i da traže uputstva i da ove zemlje pretvore u kolonije koje nemaju nikakvu vrstu suvereniteta”, zaključio je Mandić.

Izvor naslovne fotografije: Screenshot | TV Pink

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *