Pogačar: Radikalizacija protesta, ne vjerujemo premijerki Brnabić

Region

Izvor: rs.n1info.com


Širom Srbije su još jednom organizovani protesti protiv iskopavanja litijuma i projekta Jadar kompanije Rio Tinto, a jedan od organizatora protesta u Novom Sadu Miran Pogačar sa blokiranog autoputa u tom gradu poručio je da se sljedeće nedjelje planira protest na samo jednoj lokaciji i da će on biti radikalizovan.

„Vidjećemo, treba da se napravi generalni dogovor, ali planiramo da bude na jednom mjestu. Radikalizacija apsolutno stoji i ovo je radikalizacija danas u Novom Sadu, od trgova i ulica prešli smo na autoput”, rekao je Pogačar i dodao da će protesti biti nastavljeni sve dok Vlada ne povuče ugovore i generalni plan, jer Rio Tinto nema šta da radi u Srbiji.

On dodaje da je Novi Sad uspio da blokira autoput i da razumije nervozu putnika, ali da je u pitanju samo sat vremena koji može da znači spašavanje hiljade života i imovine ljudi koja je ugrožena zbog Rio Tinta.

Kaže i da je u pitanju jasna poruka vlastima i da su Novosađani spremni da budu solidarni, ali da i oni imaju lokalne probleme – GUP i poslovanje Galensa.

„Poruka je da će Novi Sad izaći i zbog Rio Tinta, i zbog Galensa, i vlasti, i da smo tu da se borimo i dalje”, kaže.

Povodom najave premijerke Srbije Ane Brnabić da je Vlada blizu povlačenja ugovora sa Rio Tintom, on kaže da tome nema šta da se vjeruje.

„Dok ne vidimo da Rio Tinto odlazi iz Srbije, ne povlačimo se sa protesta i ulica”, rekao je Pogačar.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *