Australijski sud presudio u Đokovićevu korist

Globus

Izvor: BBC News


Australijski sudija Anthony Kelly naložio je ukidanje pritvora Novaku Đokoviću i da Vlada Australije pokrije troškove suđenja.

Ministar za emigracije Alex Hawke i dalje ima moć da ukine vizu, ali kako stvari stoje, to se vjerovatno neće dogoditi. Konačnu odluku Đoković će dobiti u utorak. Iako je većina crnogorskih medija jutros prenijela da Đokoviću prijeti novo hapšenje nakon što ga je sud oslobodio, ispostavilo se da su to bile lažne vijesti, koje je između ostalih širila i teniserova porodica. Priznati svjetski mediji su u startu označili ovu informaciju kao glasinu.

Objavljen je i transkript razgovora koji je Đoković vodio sa graničnom policijom po ulasku u zemlju.

„Dakle, dajete mi zakonskih 20 minuta da pokušam da pružim dodatne informacije koje nemam? U četiri sata ujutru? Mislim, doveli ste me u veoma nezgodnu situaciju u kojoj u četiri ujutru ne mogu da pozovem predsjednika Teniskog saveza Australije, ne mogu da stupim u kontakt sa bilo kim iz vlade Viktorije preko Teniske federacije”, rekao je Đoković.

„I ne bih sjedio ovdje ispred vas da nisam poštovao sva pravila i propise koje je postavila vaša vlada. Tako da ja ne znam šta ovo znači… meni je to malo šokantno, da mi dajete obavještenje o ukidanju vize, na osnovu čega?”, pitao je Đoković.

Australijski sudija zadužen za slučaj, javno je upitao: „Šta je Đoković još trebalo da uradi?”, aludirajući na to da je teniser poštovao kompletan protokol koji se zvanično od njega zahtijevao. Sudija je izjavio i da je Đokoviću makar trebalo da se omogući više vremena ukoliko su već postojale nove informacije i potreba za preispitivanjem dobijene vize.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *