Milatović na čelu Koordinacionog tijela za praćenje programa “Evropa sad”

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela odluku o formiranju Koordinacionog tijela za praćenje programa “Evropa sad”, a kako su saopštili, predsjednik Koordinacionog tijela biće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, dok će zamjenik predsjednika biti savjetnik premijera Dejan Abazović

Pored predsjednika i zamjenika predsjednika, članovi Koordinacionog tijela će biti Janko Odović – državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Branko Krvavac – državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Milena Lipovina-Božović – državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Boris Marić – državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, Biljana Peranović – v.d. generalne direktorice Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Milena Petričević – v.d. direktorice Uprave prihoda i carina, Ilir Harasani – v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević – v.d. pomoćnice direktora Uprave za inspekcijske poslova i rukovoditeljka Sektora za međunarodnu saradnju, Svetlana Vukićević – načelnica Odsjeka za elektronske prijave u Upravi prihoda i carina, Ratko Milić – samostalni savjetnik u Upravi prihoda i carina, Predrag Nešković – predstavnik Uprave za inspekcijske poslove, Ilija Mugoša – savjetnik u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore, Jevrosima Pejović – v.d. generalne direktorice Direktorata za rad i zapošljavanje u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Irena Joksimović – načelnica u Direkciji za radne odnose u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Filip Lazović – savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog u Uniji poslodavaca Crne Gore, Miljan Šestović – direktor Sektora za istraživanje i analize u Privrednoj Komori Crne Gore, Duško Zarubica – generalni sekretar u Savezu sindikata Crne Gore, Naida Kašić – saradnica u Kabinetu Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kao i predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore i nevladinih organizacija.

Iz Vlade Crne Gore su kazali da će zadaci Koordinacionog tijela biti praćenje i koordinacija aktivnosti u okviru implementacije programa “Evropa sad”, kao i praćenje, u saradnji sa nadležnim organima i institucijama, otklanjanja prijavljenih nepravilnosti prilikom implementacije programa.

„Zadatak Koordinacionog tijela će biti i dostavljanje polugodišnjeg izvještaja o realizovanim aktivnostima Vladi Crne Gore. Koordinaciono tijelo će se sastajati po potrebi, a najmanje jednom mjesečno”, dodaju oni.

Prema njihovim riječima, zaključeno je da Koordinaciono tijelo može da traži podatke, objašnjenja i izvještaje od nadležnih organa i institucija u vezi sa pitanjima koja se odnose na program “Evropa sad”, te da, po potrebi, angažuje i predstavnike drugih organa, institucija i organizacija, kao i stručna lica koja učestvuju u radu tog tijela, bez prava odlučivanja.

Takođe je predviđeno, kao mogućnost, formiranje manjih operativnih timova koji će pratiti realizaciju aktivnosti.

Koordinaciono tijelo će organizovati prvi sastanak sjutra, u 8.00 časova, dok će prva pres konferencija biti organizovana u 9.30 časova, u pres centru Vlade Crne Gore.

Na presu će se novinarima obratiti ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, u svojstvu predsjednika Koordinacionog tijela; savjetnik premijera Dejan Abazović, u svojstvu zamjenika predsjednika; i državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Branko Krvavac, u svojstvu člana Koordinacionog tijela.

Naslovna fotografija: Jakov Milatović | Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *