Abazović: Glasanje o povjerenju bilo bi rasterećenje za Vladu

Crna Gora

Izvor: DAN


On je kazao da Vlada, ako ima većinu, nastavlja dalje do kraja mandata 2024. godine

Glasanje o povjerenju Vladi za nju bi bilo veliko rasterećenje, ocijenio je vicepremijer Dritan Abazović i poručio da on ne bježi ni od kakve demokratske provjere, javlja MINA.

Abazović je u Ulcinju, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da Vlada ima podršku sve dok se ne izglasa suprotno, i dok god je na snazi odluka od 4. decembra 2020. godine.

„Ja ne bježim ni od kakve demokratske provjere. Ako mene neko pita da li mislite da je vrijeme da se ljudi konačno izjasne, mislim da bi to bilo veliko rasterećenje za Vladu”, naveo je Abazović.

On je kazao da Vlada, ako ima većinu, nastavlja dalje do kraja mandata 2024. godine.

Prema riječima Abazovića, ukoliko Vlada nema većinu, rješenje su izbori ili „nešto drugo“.

On je dodao da provjeru povjerenja Vladi ili nekome od ministara smatra demokratskim standardom.

Abazović je kazao da je tokom sedmice imao neformalne sastanke sa liderima parlamentarne većine, i da su u komunikaciji.

„Nadam se da ćemo naći najbolje rješenje, optimista sam da se ta rješenja mogu naći na zadovoljstvo svih građana”, kazao je on.

Upitan o čemu je razgovarao sa predsjednikom Socijalističke narodne partije, Vladimirom Jokovićem, Abazović je kazao da su to, kao i sa ostalim liderima, bile aktuelne teme.

„Pokušavamo da damo svoj doprinos, nema nikakvih noviteta, sve te stvari koje su bile u javnosti su na stolu. Šta će ne kraju da bude, ostaje da se vidi”, pojasnio je Abazović.

On je naveo da su obavezni da komuniciraju čak i kad ne mogu da nađu dogovor.

„Važno je da vodimo dijalog, jer iz toga ne može proisteći ništa loše”, dodao je Abazović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *