SNP: Manjinska vlada jedno od mogućih rješenja

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Predsjedništvo Socijalističke narodne partije (SNP) smatra da je koncept manjinske vlade jedno od mogućih rješenja za izlazak iz ove teške političke situacije

Na danas održanoj sjednici Predsjedništa Socijalističke narodne partije Crne Gore ocijenjeno je da postojeća Vlada Crne Gore nema podršku parlamentarne većine i da se mora u što skorijem roku razriješiti ova teška politička situacija.

„Ako su radom Vlade nezadovoljni predstavnici koalicije Crno na bijelo, koji su inicirali koncept ekspertske vlade, mi možemo konstatovati da smo i mi nezadovoljni radom iste”, saopšteno je iz SNP-a nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Predsjedništvo SNP cijeni postupak lidera URA-e Dritana Abazovića, koji je, kako kažu u toj partiji, imao odgovornost da postavi pitanje povjerenja Vladi čiji je on potpredsjednik, „pošto na mnogobrojne pozive parlamentarne većine to nije uradio aktuelni premijer”.

Podsjećaju da je SNP CG minulih mjeseci ukazivala da je pitanje povjerenja Vladi značajno zbog toga jer je status quo neodrživ i ne vodi napretku na putu ka EU.

„Građani Crne Gore su umorni od svakodnevnih političkih sukoba i ističemo da je ovo najjednostavniji i najkorektniji način izlaska iz političke krize u kojoj se nalazi naše društvo”, zaključeno je u saopštenju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *