Begović: Otklonjene nepravilnosti sa WADA, nema opasnosti od suspenzije

Crna Gora

Izvor: Vijesti Online


„Uprava za sport i mlade je prije roka otklonila sve nepravilnosti koje se tiču usaglašenosti sa pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA) gdje je postojala opasnost da Crna Gora bude kažnjena isključenjem naših sportista iz svih takmičenja, a u slučaju da nas ne isključe sportisti ne bi nastupali pod našom zastavom i himnom”, saopštio je Begović

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, Marko Begović kazao je da je Uprava otklonila sve nepravilnosti koje se tiču usaglašenosti sa pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA), te da nema opasnosti od isključenja naših sportista iz svih takmičenja.

U saopštenju je poručio da crnogorski sport, u narednom periodu, očekuju bitne promjene sa težištem na zaštiti prava sportista i sportskih radnika, s jedne, i obezbjeđivanjem koncepta sport za sve, s druge strane.

„Kao što sam obećao stupanjem na dužnost, obavezao sam se da ću da riješim problem koji je prouzrokovan nestručnim i nesavjesnim postupanjem prethodnih upravljačkih struktura na poslovima sporta i mladih. Naime, Uprava za sport i mlade je prije roka otklonila sve nepravilnosti koje se tiču usaglašenosti sa pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA) gdje je postojala opasnost da Crna Gora bude kažnjena isključenjem naših sportista iz svih takmičenja, a u slučaju da nas ne isključe sportisti ne bi nastupali pod našom zastavom i himnom”, saopštio je Begović.

Poručio je da crnogorska javnost „ne mora brinuti o potencijalnoj suspenziji naših sportista već se može fokusirati na njihove sjajne nastupe”.

„Ljekovitost ovog procesa ogleda se u činjenici da je uspostavljen partnerski odnos sa relevantnim međunarodnim organizacijama i obezbijeđen ekspertsko-tehnička podrška za novi institucionalni aranžman. U narednom periodu, crnogorski sport očekuju bitne promjene sa težištem na zaštiti prava sportista i sportskih radnika, s jedne, i obezbjeđivanjem koncepta sport za sve, s druge strane”, zaključio je Begović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *