GP URA objelodanila ciljeve buduće manjinske vlade

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Deblokada institucija, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, sekularno i multietničko društvo samo su neki od ciljeva manjinske vlade, čije je formiranje, bez prisustva DPS-a i DF-a, predložila koalicija Crno na bijelo

Na Fejsbuk stranici Građanskog pokreta URA danas su saopštili kako traže formiranje manjinske vlade u čijem sastavu neće biti kadar DPS-a i DF-a, a koja će, kako su istakli, odlučno pokrenuti integraciju u EU, deblokirati institucije, posebno u pravosuđu, te nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije.

Manjinska vlada bi, kako su istakli, obezbijedila ekonomski oporavak i sprovođenje reformi i nastavak povećanja zarada građana, te omogućila priliv novih stranih investicija i EU fondova koji su sada stopirane zbog nestabilne političke situacije.

Zadatak manjinske vlade bi bio rješavanje i konačno zatvaranje pitanja koja su polarizovala naše društvo prethodnih godina, ali i godinama unazad.

„Potpisati Temeljni ugovor sa SPC u skladu sa Ustavom i nacionalnim interesima CG i time rasteretiti društveno-politički razvoj od crkvenih pitanja”, pojasnili su iz GP URA.

Takođe navode da bi cilj bio omogućavanje stabilizacije odnosa sa susjedima, te snažno održavanje karaktera građanskog sekularnog i multietničkog društva.

Naslovna fotografija: Press “Crno na bijelo” | Izvor: Facebook/GP URA

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *