Đeljošaj i Đeka: Premijer govori neistine, htjeli su da izbace URU iz Vlade

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Lideri Albanske alternative i Demokratske partije Nik Đeljošaj i Fatmir Đeka saopštili su da im je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nudio ulazak u Vladu, a da im je rekao da  URA ne treba da bude dio većine jer se nijesu pokazali lojalnim premijeru Krivokapiću

Oni su reagovali na navode premijera Zdravka Krivokapića koji je saopštio da nije tražio zamjenu za Uru u Vladi.

„Poštujući funkciju premijera, tačnije odlazećeg premijera, postalo je ga zaista degutantno demantovati, koliko on u ovom kratkom vremenu može izgovoriti netačnih rečenica”, piše u zajedničkom saopštenju Đeljošaja i Đeke.

Oni su naveli da su nakon dešavanja na Cetinju 5. septembra pozvani na sastanak u Vladu Crne Gore, gdje su ih dočekali ministri Milojko Spajić i Jelena Borovinić Bojović.

Kazali su da su, ulazeći na sastanak, sreli ambasadorku jedne evropske države, koja može potvrditi njihovo prisustvo sastanku u Vladi.

„Milojko Spajić nam je nudio ulazak u Vladu, govorio o ministarstvima, brdima i dolinama, kako će DF da potpiše neki sporazum, kako tu novu Vladu podržavaju Amerikanci pa do vanzemaljaca!? Na upit Fatmira Đeke, a šta je sa Urom, ministar Spajić je odgovorio da oni ne treba da budu više dio većine jer se nijesu pokazali lojalnim premijeru Krivokapiću”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je premijer po ko zna koji put, govorio neistinu.

„Vi ste htjeli Uru da izbacite iz vlade a da umjesto te stranke kao puku zamjenu, samo zbog podrške u Parlamentu, imate manjine. I ovaj potez je pokazao da ste politički prevaranti, i da baš ništa ne znate o politici. Još jednom, good bye Krivokapiću”, zaključuju Đeljošaj i Đeka.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *